1asig.ro
1asig.ro
RATBV are un buget de peste 4,5 ...

RATBV are un buget de peste 4,5 milioane de lei pentru asigurari RCA si CASCO

5 min. / 1.540 cuvinte
Compania de transport public local Brasov (RATBV) organizeaza o licitatie pentru achizitionarea unui pachet de servicii de asigurare de raspundere civila auto si asiguraree facultativa full CASCO cu fransiza 100 euro/eveniment, pe o perioada de 12 luni.

PROMO


Valoarea contractului este de 4.537.282 lei, conform anuntului de participare la licitatie publicat in SICAP.

Contractul va fi impartit in doua loturi:
  • Lot 1: asigurare de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule - RCA, pentru un numar de 111 autobuze si troleibuze, pentru o perioada de 12 luni, la o valoare estimata fara TVA de 1.072.458,10 lei.
  • Lot 2: asigurare facultativa FULL CASCO cu fransiza 100 euro/eveniment, pentru 111 autobuze si troleibuze, pe o perioada de 12 luni, la o valoare estimata fara TVA de 3.464.824,50 lei.
In ceea ce priveste Asigurarea de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule - RCA, autovehiculele pentru care, din diverse motive obiective (ex. casare auto, daune totale), asiguratul decide sa inceteze efectele contractului de asigurare nu mai continua asigurarea, se exclud de la plata primelor de asigurare, fara plata unor daune interese.

Conform cerintelor, indiferent de locul in care s-a produs accidentul de vehicul - pe drumuri publice, pe drumuri care nu sunt deschise circulatiei publice, in incinte si in orice alte locuri, atat in timpul deplasarii, cat si in timpul stationarii vehiculului asigurat, asiguratorul RCA acorda despagubiri pana la limita de raspundere prevazuta in contractul RCA pentru:

a) prejudiciul produs de dispozitivele sau instalatiile cu care a fost echipat vehiculul, inclusiv pentru prejudiciul produs din cauza desprinderii accidentale a remorcii, semiremorcii ori a atasului tractat de vehicul;

b) prejudiciul produs din culpa conducatorului vehiculului asigurat, inclusiv in cazurile in care la data accidentului conducatorul vehiculului: a condus vehiculul fara consimtamantul expres sau prezumat al asiguratului; nu este titularul unui permis care atesta dreptul sa conduca vehiculul respectiv; nu a respectat obligatiile legale de ordin tehnic cu privire la starea si siguranta vehiculului respectiv; prejudiciul produs prin fapta lucrului, cand prejudiciul isi are cauza in insusirile, actiunea sau inactiunea vehiculului, prin intermediul altui lucru antrenat de deplasarea vehiculului, prin scurgerea, risipirea ori caderea accidentala a substantelor, materialelor sau a obiectelor transportate; prejudiciile provocate tertilor, drept consecinta a deschiderii usilor vehiculului, in timpul mersului sau atunci cand vehiculul este oprit ori stationeaza, de catre pasagerii acestuia, fara asigurarea ca nu se pune in pericol siguranta deplasarii celorlalti participanti la trafic; prejudiciile provocate tertelor persoane, in situatia conducerii vehiculului sub influenta bauturilor alcoolice sau a stupefiantelor.

Despagubirile se acorda in cuantum egal cu intinderea prejudiciului pana la limita maxima de raspundere a asiguratorului RCA, care este egala cu cea mai mare valoare dintre limita de raspundere prevazuta in legislatia aplicabila si cea prevazuta in contractul RCA, iar asiguratorul este obligat sa comunice valoarea maxima de despagubire in cazul avarierii vehiculelor, la cererea pagubitului sau a mandatarului acestuia, in termen de 7 zile calendaristice de la data constatarii daunelor.

La asigurarea facultativa FULL CASCO, constatarea si evaluarea pagubelor se fac de catre asigurator, direct sau prin imputerniciti, impreuna cu entitatea contractanta sau imputernicitii sau, inclusiv prin experti neutri, se arata in Caietul de sarcini.

Potrivit documentului, asiguratorul se va prezenta la constatare in terment de maxim 3 zile lucratoare de la anuntarea producerii evenimentului asigurat de catre entitatea contractanta.

Reparatia autovehiculelor asigurate FULL CASCO se va efectua in atelierele specializate ale RATBV S.A., care sunt autorizate de R.A.R. si agreate de producatorii autovehiculelor. In situatia in care, din punct de vedere tehnic nu exista aceasta posibilitate, entitatea contractanta va efectua reparatiile la alte unitati specializate, care au statut de reprezentanta, sau sunt cuprinse in lista unitatilor service agreate de asigurator.

Anuntul si caietul de sarcini pot fi vizualizate aici.

2.210 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO