1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Pentru ce alte domenii poate fi ...

Pentru ce alte domenii poate fi interesanta activitatea de asistent in brokeraj?

Pandemia a schimbat multe si inca o face. Domeniul asigurarilor nu face exceptie si intalnim schimbari atat in randul celor care cauta sa isi mareasca echipele, cat si in randul celor care se orienteaza spre o noua cariera sau poate un al doilea job.

Acum, cand se lucreaza mult de acasa de mai bine de un an, responsabilitatea si profesionalismul sunt mai importante ca oricand si sa ai oamenii potriviti a devenit vital. Pe de alta parte, daca activitatea de intermediere a produselor de asigurare se potriveste cu activitatea pe care o desfasori deja, poate reprezenta o sursa de venituri suplimentare deloc de neglijat.

Unele companii de brokeraj in asigurari, printre care si MIRA Broker, au decis ca o forma de extindere a fortei de vanzari poate veni din domenii care pana acum nu aveau nicio legatura cu asigurarile, dar care pot crea bazele unui parteneriat de succes.

"Atunci cand ne gandim la cei mai de succes asistenti in brokeraj, primele exemple care ne vin in minte sunt afacerile deja existente care, in paralel cu activitatea aferenta domeniului lor de activitate, au ales sa desfasoare si activitati de asistenta in brokeraj. O societate comerciala care se ocupa cu livrarea de produse sau servicii propriilor clienti are un avantaj important atunci cand isi incepe activitatea de asistenta in brokeraj: are posibilitatea de a vinde politele de asigurare atat clientilor deja existenti, cat si potentialilor clienti care le trec pragul", declara Razvan URSU, Director Executiv, MIRA Broker.

Pentru a incuraja pe oricine doreste sa intre in piata de brokeraj in asigurari sub umbrela MIRA Broker, compania ofera consultanta si sprijin in procesul de vanzare, constand inclusiv in furnizarea de baze de date actualizate cu potentiali clienti din zona vizata de viitorul asistent in brokeraj.

Din experienta companiei, afacerile compatibile cu activitatea de asistent in brokeraj sunt:
  1. Service Auto - pentru ca intra in contact cu multi posesori de autoturisme ce au datele masinii la indemana. Prin urmare, service-urile auto pot oferi clientilor confortul de a rezolva si problema asigurarilor RCA si CASCO, direct la service.
  2. Statii ITP - pentru ca ITP-ul nu se poate face fara asigurare RCA valabila. Pentru situatiile in care un sofer uita sa isi verifice polita si o are expirata, dar si pentru toate celalalte situatii in care clientii au nevoie de asigurari, statiile ITP sunt unii din cei mai de succes asistenti in brokeraj specializati pe auto. Este un serviciu suplimentar pentru care multi clienti vor fi recunoscatori.
  3. Spalatorii auto - pentru ca, la fel ca service-urile auto, intra in contact cu multi posesori de autoturisme ce au datele masinii la indemana. Acesti clienti isi pot achizitiona asigurarile, RCA sau CASCO, in timp ce asteapta sa li se spele masina.
  4. Evaluatori bunuri imobile si mobile - pentru ca au un business care implica discutii cu multi posesori de autoturisme si imobile. Evaluatorii de bunuri imobile si mobile pot sa le ofere clientilor lor si posibilitatea achizitionarii produselor de asigurare pentru bunurile respective.
  5. Vanzari auto - pentru ca in momentul vanzarii, dealer-ul auto trebuie sa ii predea cumparatorului si actele auto. Masina nu are voie sa iasa pe portile showroom-ului fara asigurarea RCA valabila. Devenind asistent in brokeraj, un dealer auto poate sa anticipeze nevoile clientilor si sa le ofere un pachet complet de servicii, predand documentatia completa, ce cuprinde polita RCA si CASCO.
  6. Societati de leasing - pentru ca in sistem de leasing, clientul este obligat sa aiba o polita CASCO. De cele mai multe ori, este mai comod pentru acesta sa o achizitioneze direct de la societatea de leasing atunci cand semneaza contractul.
  7. Agentii de turism - pentru ca majoritatea celor care pleaca in strainatate in vacanta doresc sa se si asigure pe durata calatoriei. Agentiile de turism pot oferi clientilor asigurari medicale de calatorie contra cost sau ca beneficiu la achizitionarea vacantei.
"Multi asistenti in brokeraj au inceput part-time si au trecut, treptat, la a profesia full-time. Aceasta flexibilitate a programului este unul din cele mai mari avantaje pe care le ai ca asistent in brokeraj. Sa devii asistent in brokeraj nu implica o investitie financiara majora. Atata timp cat esti profesionist si determinat sa iti atingi target-ul, poti profesa de oriunde", puncteaza Razvan URSU.