1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
NRCC: Aderarea la Schengen ar fi ...

NRCC: Aderarea la Schengen ar fi benefica pentru economia romaneasca

Camera de Comert Olandezo-Romana (NRCC) a transmis ca aderarea la Schengen ar fi benefica pentru economia romaneasca, aducand un potential suplimentar de crestere si o integrare mai eficienta in lanturile de aprovizionare europene

Camera de Comert Olandezo-Romana a fost infiintata in 2006 pentru a consolida relatiile economice bilaterale dintre Tarile de Jos si Romania. "Reprezentam aproximativ 170 de membri, de la mari multinationale la IMM-uri, si suntem mandri ca facem parte din societatea romaneasca. Olanda a fost constant unul dintre cei mai mari investitori straini din Romania. La sfarsitul anului 2021, intr-un clasament pe baza tarii de origine a investitorului final, Tarile de Jos s-au plasat pe locul sase, cu investitii straine directe de 4 miliarde euro, in timp ce valoarea totala a comertului bilateral dintre cele doua tari a atins un nivel de aproximativ 6,5 miliarde euro", a informat organizatia.

Potrivit acesteia, misiunea NRCC este de a sprijini si promova comunitatea de afaceri olandeza-romana: "In ultimii ani, in nenumarate ocazii, am avut ocazia sa ne angajam intr-un dialog constructiv cu inalti reprezentanti ai Guvernului Romaniei privind modalitatile de imbunatatire a climatului de afaceri si investitional. Asteptam cu nerabdare sa continuam acest dialog in beneficiul intregii economii si societati romanesti".

"Intrucat Olanda are o economie deschisa, comunitatea de afaceri olandeza-romana intelege pe deplin beneficiile economice ale unei piete interne europene eficiente si saluta pasii suplimentari in aceasta directie. In opinia noastra, aderarea la Schengen ar fi benefica pentru economia romaneasca, aducand un potential suplimentar de crestere si o integrare mai eficienta in lanturile de aprovizionare europene. In acest sens, NRCC asteapta cu interes rezultatul procesului de luare a deciziilor politice", se mai arata in comunicatul transmis de Camera de Comert Olandezo-Romana.