1asig.ro
1asig.ro
Industria de asigurari, rol ...

Industria de asigurari, rol important in reducerea riscurilor aduse de schimbarile climatice

5 min. / 1.540 cuvinte
Dupa informarea de presa care a urmat celei de-a doua reuniuni a ministrilor de finante si guvernatorilor bancilor centrale din G20, GFIA (the General Federation of Insurance Association) a declarat, prin vocea lui Don FORGERON, Presedintele entitatii, ca "saluta din toata inima angajamentul asumat de G20 de a aborda doua probleme esentiale cu care se confrunta economia globala, schimbarile climatice si protectionismul."

PROMO


Astfel, arata GFIA, intr-un comunicat de presa, "in calitate de subscriitori de riscuri de catastrofe naturale, asiguratorii sunt extrem de constienti de riscurile pe care le prezinta schimbarile climatice. Catastrofele naturale au deja potentialul de a provoca daune de sute de miliarde de dolari intr-un singur an, iar schimbarile climatice ar putea inrautati acest lucru."

"Prin urmare, este vital ca actiunile sa fie consolidate atat pentru a minimiza schimbarile climatice in general, cat si pentru a ne adapta societatile la un climat deja in schimbare, iar acest lucru va necesita actiuni coordonate care implica atat sectorul public, cat si cel privat. Intr-adevar, industria globala de asigurari va continua sa joace rolul sau, atat in furnizarea de expertiza catre autoritatile publice cu privire la modul de a modela cat mai bine eforturile de adaptare, cat si ca purtator al riscului de catastrofa naturala", a mai precizat the General Federation of Insurance Association.

"Mai mult, eliminarea barierelor din calea comertului deschis va ajuta la evitarea acumularii riscurilor climatice intr-o jurisdictie, facilitand partajarea riscului de catastrofa naturala pe pietele globale de re/asigurari."

"In momentul de fata, mai multe jurisdictii au masuri care restrictioneaza capacitatea re/asiguratorilor straini de a transfera riscul de pe acele piete, ceea ce poate duce la concentratii periculoase de risc la nivelul economiilor. Avand in vedere ca schimbarile climatice vor continua sa exacerbeze impactul pe care il au catastrofele naturale asupra economiilor noastre, este vital sa avem in vigoare mecanisme pentru a ne asigura ca acest risc poate fi partajat", subliniaza GFIA.

"In acelasi timp, eliminarea barierelor comerciale va ajuta la facilitarea cresterii pietelor individuale de asigurari, care pot beneficia de expertiza si experienta pe care re/asiguratorii straini le pot aduce. Acest lucru poate contribui la sustinerea si consolidarea activitatii economice, pe masura ce economiile din intreaga lume sunt implicate in recuperarea post-COVID-19."

"Acesta este un alt domeniu in care asiguratorii au un rol cheie de jucat. In calitate de investitori majori pe termen lung, asiguratorii pot furniza o cantitate semnificativa din investitiile pe termen lung necesare pentru a sprijini recuperarea economiilor dupa COVID-19 si trecerea mai vasta catre sustenabilitate. O provocare cu care se confrunta in prezent este, totusi, lipsa datelor ESG fiabile din partea companiilor participante. Ca atare, GFIA saluta angajamentul G20 de a facilita o transparenta mai buna a profilurilor de durabilitate de catre companii", se mai arata in comunicatul GFIA.

3.466 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO