1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
INS: Cifra de afaceri din servicii ...

INS: Cifra de afaceri din servicii a crescut cu 28,1% in noiembrie 2022

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei, fata de luna noiembrie 2021, a crescut in luna noiembrie 2022, atat ca serie bruta cu 28,1%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 21,1%.

Fata de luna octombrie 2022 indicatorul a scazut ca serie bruta cu 5,0%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 0,8%.

In luna noiembrie 2022, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut fata de luna octombrie 2022, atat ca serie bruta cu 5,7%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 2,1%.

Fata de luna noiembrie 2021, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut, in luna noiembrie 2022, atat ca serie bruta cu 17,3%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 16,3%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, serie bruta, volumul cifrei de afaceri a inregistrat o scdere cu 5,0%, ca urmare a scderilor inregistrate la activitatile hotelurilor si restaurantelor (-6,4%), activittile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-4,2%) si la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-2,2%). Cresteri s-au inregistrat la: activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+1,8%) si activittile agentiilor turistice si turoperatorilor (+0,8%).

In perioada 1.I-30.XI.2022, comparativ cu perioada 1.I-30.XI.2021, volumul cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a inregistrat o cifra de afaceri mai mare cu 6,5%, influentata de cresterea cifrei de afaceri la: comertul cu autovehicule (+7,8%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+6,4%), comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+6,0%) si activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+1,3%).

Cifra de afaceri neta reprezinta veniturile totale inregistrate de catre intreprindere in perioada de referinta, provenite atat din activitatea principala, cat si din activitatile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri neta nu include TVA si veniturile din vanzarea sau transferul de mijloace fixe.

Indicii de volum ai cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete si serviciile de piata prestate populatiei sunt indici de tip Laspeyres si sunt calculati in conditii metodologice si de preturi comparabile.