1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Grupul BCR si Arval Romania finalizeaza acordul pentru transferul unei parti din activitatea de leasing operational a BCR Fleet Management

Consiliul Concurentei a validat tranzactia prin care Arval Romania preia de la 1 noiembrie 2022 controlul asupra flotei apreciind ca aceasta achizitie nu ridica obstacole in zona concurentei, potrivit comunicatului de prsa BCR.

Noul parteneriat creat intre doua branduri reper ale industriilor bancare si de leasing operational va include activitati viitoare comune de promovare a serviciilor de mobilitate sustenabila, in linie cu strategiile si directiile de dezvoltare ale ambelor companii.

"Suntem foarte incantati de acest parteneriat si am toata convingerea ca, impreuna cu BCR, vom putea dezvolta noi produse si descoperi noi oportunitati de dezvoltare la nivelul pietei locale. Implicarea activa a echipelor BCR si Arval a accelerat intregul proces - de la tranzactie si pana la integrarea clientelei in sistemele noastre, iar acest lucru ne-a permis sa punem la dispozitia clientilor, intr-un timp record, intreaga gama de produse si servicii pentru a raspunde unei nevoi din ce in ce mai ridicate de mobilitate si tranzitie energetica.

Datorita eforturilor sustinute ale unui partener de talia si cu expertiza BCR-ului, putem afirma cu mandrie ca pozitia obtinuta la inceputul anului, aceea de lider in segmentul de Leasing Operational Full service a fost reconsolidata", a declarat Roxana LUPESCU, General Manager Arval Romania.

"Intr-o perioada de continua schimbare, parteneriatele reprezinta cheia pentru consolidarea business-ului si deschiderea catre noi oportunitati de piata. Pentru Grupul BCR, finalizarea cu succes a acestei tranzactii inseamna ajustarea strategiei cu privire la produsul de leasing operational si oferirea catre clienti a unor solutii imbunatatite in cooperare cu un partener cu o expertiza globala in zona de mobilitate si administrare a flotelor. As vrea sa le multumesc tuturor echipelor implicate in concretizarea acestui parteneriat", a declarat Bogdan SPETEANU, Director Executiv Produse Corporate BCR.

Intregul proces a beneficiat de consultanta sustinuta din partea companiilor RTPR pentru Arval Romania si Filip & Company pentru BCR.

Despre BCR:

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, pensiilor private si a bancilor de locuinte. BCR ofera o gama completa de produse si servicii financiare, printr-o retea de 18 centre de afaceri si 16 birouri mobile dedicate companiilor si 321 de unitati retail situate in majoritatea oraselor din tara cu peste 10.000 de locuitori. Clientii BCR dispun de o retea nationala extinsa de ATM-uri si masini multifunctionale - 1.700 de echipamente, si servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking si E-commerce.

Despre Arval:

Arval este specializat in leasing de vehicule full service si noi solutii de mobilitate, incheind contracte de leasing pentru mai mult de 1,4 milioane de masini la nivel global, pana la finalul lui Iunie 2021. In fiecare zi, mai mult de 7.200 de angajati Arval din 30 de tari ofera solutii flexible pentru a face calatoriile usoare si sustenabile pentru clientii sai, de la corporatii internationale la companii mici si clienti persoane fizice. Arval este membru fondator al Aliantei Globale Element-Arval, un lider global in sectorul administrarii flotelor, cu peste 3 milioane de vehicule in 53 de tari. Arval a fost fondat in 1989 si face parte din Grupul BNP Paribas. Ca parte din Grup, Arval este cuprins in divizia Retail Banking & Services. In Romania, Arval este prezenta din 2007 si a cladit in mod consistent o echipa de peste 90 de experti ce ofera servicii de leasing operational complet catre mai mult de 800 clienti. La finalul lunii Decembrie 2021, Arval a devenit liderul pietei locale pe segmentul de Leasing Operational Full Service cu o flota de 12.581 vehicule.