1asig.ro
1asig.ro
EXCLUSIV - Crestere surpriza pe ...

EXCLUSIV - Crestere surpriza pe piata asigurarilor: +8,3% in primul trimestru din 2021 (Video)

5 min. / 1.540 cuvinte
Totalul pietei de asigurari a insumat, in T1 2021, prime brute subscrise de aproximativ 3,2 miliarde de lei, ceea ce a insemnat o crestere de 8,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a declarat Cristian ROSU, Vicepresedinte Sectorul Asigurari - Reasigurari, in cadrul ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara, in cadrul emisiunii Zodia Asigurarilor."Piata asigurarilor este o piata surprinzatoare. Cum in 2020 mai toata lumea se astepta la scadere, si noi ca autoritate, din analizele pe care le faceam la un moment dat pe parcursul perioadei marti - mai, aveam trenduri scazatoare care ne indicau o contractie a pietei si ne-a surprins ca la sfarsitul anului sa avem o crestere spre 5%. Pot spune ca primul trimestru din 2021 a avut o crestere peste T1 2020", a afirmat Cristian ROSU.

Daca analizam pe componente, asigurarile generale au avansat cu 7,4% in T1 2021 fata de T1 2020, pana al 2,5 miliarde de lei, in timp ce asigurarile de viata au crescut cu 11,6%, la 688,4 milioane de lei, conform cifrelor prezentate de Vicepresedintele ASF.

El a precizat ca si segmentul RCA a crescut, dar nu neaparat din majorarea pretului, ci a crescut si numarul contractelor RCA incheiate.

Totodata, Cristian ROSU precizeaza ca avem crestere si in zona asigurarilor de sanatate, insa una mai redusa. "Ce m-a surprins este faptul ca asigurarile de sanatate au avut o crestere mai mica spre deosebire de trendul care s-a semnalat in ultimii 2 ani", a afirmat el.

1.516 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO