1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Delegatia Bancii Nationale a ...

Delegatia Bancii Nationale a Republicii Moldova in vizita oficiala la ASF

Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Nicu MARCU, s-a intalnit, astazi, la sediul Autoritatii, cu Octavian ARMASU, Guvernatorul Bancii Nationale a Republicii Moldova (BNM).

O delegatie a BNM se afla intr-o vizita oficiala la Bucuresti, in contextul in care institutia va prelua, de la 1 iulie 2023, atributiile de licentiere, autorizare, reglementare si supraveghere a pietei asigurarilor din tara vecina.

Expertii ASF au prezentat, in cadrul discutiilor dintre cele doua parti, mai multe aspecte care tin de supravegherea si monitorizarea pietei asigurarilor. Accentul a fost pus pe supravegherea continua si controalele la sediu, pe supravegherea conduitei pe piata asigurarilor, pe atributiile aferente protectiei consumatorului, precum si pe particularitatile procesului de colectare a datelor in contextul raportarilor transmise de catre societatile de asigurare si de catre intermediarii in asigurari.

Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara si Guvernatorul Bancii Nationale a Republicii Moldova au discutat aspecte cu privire la consolidarea cadrului de cooperare intre cele doua institutii, dupa incheierea procesului de preluare a atributiilor de reglementare si supraveghere a pietei asigurarilor din Republica Moldova de catre BNM.