1asig.ro
1asig.ro
Consiliul Concurentei a autorizat ...

Consiliul Concurentei a autorizat preluarea GOTHAER de catre ALLIANZ-TIRIAC

5 min. / 1.540 cuvinte
Consiliul Concurentei a anuntat luni ca a autorizat tranzactia prin care ALLIANZ-TIRIAC Asigurari preia compania GOTHAER Asigurari Reasigurari.

ALLIANZ-TIRIAC Asigurari face parte din grupul ALLIANZ si ofera o gama larga de produse de asigurari de viata si asigurari generale, incluzand, printre altele, asigurari de autovehicule, sanatate, proprietati sau calatorie.

Societatea de asigurari GOTHAER Asigurari Reasigurari ofera produse de asigurari generale personalizate, pentru a acoperi cerintele si nevoile diverse ale clientilor.

In urma analizei, Consiliul Concurentei a constatat ca aceasta operatiune nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata din Romania sau pe o parte substantiala a acesteia si ca nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurential normal.

Decizia de autorizare va fi publicata pe site-ul autoritatii nationale de concurenta, dupa eliminarea informatiilor cu caracter confidential.

ALLIANZ-TIRIAC Asigurari si GOTHAER Asigurari Reasigurari vor continua sa isi desfasoare activitatea independent pana la primirea tuturor aprobarilor necesare. Odata finalizata achizitia, ALLIANZ-TIRIAC va integra GOTHAER Asigurari Reasigurari in businessul sau, preluand portofoliul si angajatii.

Tranzactia a fost anuntata in decembrie 2021. Atunci, Virgil SONCUTEAN, CEO al ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, a declarat: "Dupa 25 de ani de crestere exclusiv prin forte proprii, ALLIANZ-TIRIAC deschide un nou capitol in povestea sa de succes. Aceasta achizitie este o dovada a stabilitatii ALLIANZ-TIRIAC intr-o perioada plina de provocari pentru mediul de business, dar si a angajamentului actionarilor ALLIANZ-TIRIAC fata de economia romaneasca. GOTHAER Romania, o companie care si-a construit in cei 8 ani de prezenta locala o reputatie solida si un portofoliu echilibrat, va fi pentru ALLIANZ-TIRIAC un bun motor de crestere. ALLIANZ-TIRIAC isi mentine planurile de dezvoltare si isi pastreaza deschiderea spre noi oportunitati de crestere. Multumim reprezentantilor GOTHAER pentru sprijin, profesionalism si colaborarea pe parcursul negocierii".

La randul sau, Oliver SCHOELLER, CEO al GOTHAER Group, a transmis: "Din momentul in care GOTHAER Romania a devenit parte a grupului GOTHAER in 2012, compania a avut o dezvoltare impresionanta. Echipa extrem de profesionista si dedicata a stabilit noi standarde in ceea ce priveste satisfactia clientilor. In ultimele luni, grupul GOTHAER si-a schimbat directia strategica pentru a pune accentul pe piata de origine, Germania. Prin urmare, suntem incantati ca GOTHAER Romania va deveni acum parte a uneia dintre cele mai importante companii de asigurari din Romania. Sunt convins ca ALLIANZ-TIRIAC va construi pe ceea ce GOTHAER Romania a realizat pana acum si va deschide noi oportunitati pentru echipa".

Finalizarea tranzactiei este conditionata si de de primirea aprobarilor din partea Autoritatii de Supraveghere Financiara - ASF.

2.335 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO