1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Candidatii vor sa stie salariul ...

Candidatii vor sa stie salariul inca de la aplicare, iar anunturile care publica marja salariala au cu 40% mai multe aplicari (sondaj)

Pe masura ce tot mai multe companii aleg sa publice salariul in anuntul de angajare, potrivit platformei de recrutare online BestJobs, procentul candidatilor interesati sa stie aceasta informatie in momentul aplicarii a ajuns la 98%. Dintre acestia, 24% spun ca ar prefera ca anuntul de job sa mentioneze macar marja salariala, o forma de transparentizare acceptata si de 49% dintre recrutori, care considera ca este cea mai eficienta prezentare a salariului in anuntul de angajare.

Peste 27% dintre joburile active pe platforma angajatorii afiseaza oferta salariala, sub forma unui interval. Potrivit datelor, aceste joburi atrag cu 40% mai multe CV-uri. Pentru a incuraja acest demers, BestJobs ofera statistici salariale pentru cele mai frecvente roluri deschise de marii angajatori din tara si din strainatate, atat recrutorilor in procesul de completare a anuntului, oferindu-le informatii relevante din piata, dar si candidatilor, in cazul anunturilor fara oferta financiara.

Statisticile salariale afisate de BestJobs sunt calculate pe baza datelor din istoricul intern al platformei, a celor din surse publice (INS sau Ministrul Muncii), dar si a celor oferite de candidati in urma angajarii, tinand seama de nivelul de experienta, de domeniu si de zona geografica. Aceste analize sunt disponibile si in Ghidul Salariilor 2022.

"Nevoia de siguranta financiara a oamenilor, stimulata de factorii economici globali, ii determina pe tot mai multi dintre candidati sa aiba asteptarea de a sti salariul pentru un nou job inca din momentul aplicarii. Deficitul de specialisti care se resimte la nivelul intregii piete sustine avantajul de partea candidatilor atunci cand vine vorba de recrutare. Ca solutie de recrutare, avem misiunea de a optimiza cat mai bine comunicarea si informarea celor doua parti implicate, angajatorii si candidatii. Astfel, pe de-o parte am venit in ajutorul companiilor cu sugestii de estimate salariale in momentul activarii joburilor, dar si al candidatilor, cu afisarea estimatelor salariale pentru cele mai cautate roluri in acest moment, sustinandu-i astfel sa ia cea mai buna decizie atunci cand aplica pentru un job. Incurajam angajatorii sa afiseze marja salariala disponibila pentru fiecare job, contribuind astfel la o piata a muncii ghidata de transparenta si sanse egale", spune Ana VISIAN, Marketing Manager BestJobs.

Tot mai multe companii au inceput sa analizeze beneficiile transparentizarii. In acest sens, 60% dintre angajatori iau in prezent in calcul sa transparentizeze salariile angajatilor, chiar daca doar pe anumite niveluri.

In plus, nevoia de a accesa talentele potrivite reprezinta un stimulent puternic pentru recrutori, iar mai mult de jumatate dintre ei sunt de parere ca daca ar aduce cu peste 50% mai multi candidati la pozitiile disponibile, compania pentru care lucreaza ar lua in considerare publicarea unui interval salarial in anunturile de angajare.

Despre BestJobs

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din Romania. Cu o experienta de peste 20 ani in domeniu, BestJobs se implica permanent in transformarea si inovarea industriei de recrutare online si integreaza astazi tehnologii digitale de ultima generatie si servicii conexe recrutarii pentru a oferi cele mai eficiente solutii de angajare, recrutare si de dezvoltare profesionala si personala. In orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesionisti conectati la piata muncii, peste 40.000 de joburi si mii de freelanceri, agenti de recrutare sau specialisti in dezvoltare profesionala si personala (coachi, mentori, terapeuti, avocati si alte tipuri de specialisti).