1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

"Asiguratorii ar trebui sa continue sa imbratiseze schimbarile tehnologice" - CEO SCOR

Asiguratorii ar trebui sa continue sa se adapteze schimbarilor tehnologice, scrie Laurent Rousseau, CEO al SCOR, in ziarul francez Les Echos. Rousseau arata ca inovatia tehnologica este cea mai buna modalitate prin care reasiguratorii pot prognoza cel mai bine riscurile si tendintele.

"Asta facem, folosim cat mai bine datele pe care le avem la dispozitie - toate aceste informatii servind drept semnale care ne permit sa anticipam si sa prevenim, promovand in acelasi timp cultura riscului unui public cat mai larg."

El a adaugat: "Odata cu dezvoltarea stiintelor comportamentale, in viitor vom putea masura riscul de acte rau intentionate, facand ca datele sa vorbeasca dincolo de asigurari. De asemenea, multumita tehnologiei, (re)asigurarea face posibila gestionarea cat mai rapida a cererilor de despagubire, in beneficiul asiguratilor."

Acesta a continuat: "Acum, mai mult ca oricand, reasiguratorii sunt experti in materie de riscuri, capabili sa identifice riscurile emergente pentru a le face fata cat mai eficient posibil si pentru a impinge frontierele asigurabilitatii, ceea ce este in beneficiul tuturor. Iar pentru a fi eficienti, trebuie sa efectuam dispersia riscurilor cat mai precisa in lumea noastra interconectata: pretul unei polite de asigurare in California, de exemplu, poate scadea daca rata de penetrare a asigurarilor pe pietele asiatice creste."