1asig.ro
1asig.ro

Aon: Pierderi de miliarde de dolari dupa fenomenele meteo extreme care au afectat SUA in luna martie

5 min. / 1.540 cuvinte
Cea mai activa luna martie din ultimii patru ani in SUA in ceea ce priveste tornadele, precum si multiplele fenomene meteo extreme - in special, grindina si inundatii -, vor genera pierderi economice de ordinul miliardelor de dolari, dar si pierderi de cel putin un miliard de dolari pentru industria de re/asigurari, arata Artemis, citand Aon.

PROMO


Sursa citata sustine ca, in martie, au fost raportate 122 de tornade de diferite dimensiuni, cel mai mare numar din ultimii 4 ani. Printre acestea, si prima tornada EF4 din 2021 - care, in 24 - 25 martie, a lovit Georgia -, precum si numeroase alte tornade care au provocat pagube materiale semnificative. Aon Impact Forecasting a impartit vremea extrema din martie in sase episoade separate:
  • 9 - 11 martie - Grindina si rafalele de vant au facut ravagii in Kansas, Iowa si Minnesota. E de asteptat ca pierderile economice totale sa se apropie de 75 de milioane de dolari, cu asiguratorii acoperind cea mai mare parte a pagubelor.
  • 12 - 15 martie - Zapada abundenta a afectat regiuni intinse din Wyoming, Colorado, Nebraska si Dakota de Sud, in vreme ce grindina si rafalele de vant au lovit Texas. Pierderile economice au fost estimate, per ansamblu, la zeci de milioane de dolari.
  • 16 - 18 martie - Interval in care sudul SUA a fost afectat de multiple fenomene meteo extreme. Cel putin 48 de tornade au fost inregistrate in 9 state din SUA, cele mai importante pagube fiind in Alabama, Louisiana si Mississippi, in data de 17 martie. E de asteptat ca pierderile economice totale sa fie de ordinul sutelor de milioane de dolari. Cele mai multe dintre pagubele provocate de grindina si vant sunt acoperite prin asigurare.
  • 22 - 23 martie - Furtunile severe care au afectat Texas si, pe fondul grindinei si al rafalelor de vant, au provocat pagube semnificative, cele mai importante dintre acestea fiind inregistrate in Austin si San Antonio. Se estimeaza ca, per ansamblu, pierderile economice si cele asigurate vor depasi 100 de milioane de dolari.
  • 24 - 26 martie - Cel putin sase persoane au decedat in urma furtunilor, cinci dintre acestea fiind inregistrate dupa tornada EF3 din Alabama. Cel putin 23 de tornade au fost confirmate, cele mai mari pagube fiind raportate in Alabama, Mississippi, Georgia si Tennessee. Prima tornada EF4 din 2021 a fost confirmata in Georgia. Ploile torentiale au generat inundatii severe. Per ansamblu, pierderile economice si cele asigurate sunt estimate la sute de milioane de dolari.
  • 27 - 28 martie - Precipitatiile abundente si inundatiile severe care au afectat regiuni intinse din Tennessee, inclusiv Nashville, provocand cel putin sapte decese. In acelasi timp, furtunile severe au lovit in Lower Mississippi si Tennesse Valley, cu rafale puternice de vant, episoade de grindina si tornade izolate. Pierderile economice si asigurate sunt estimate la sute de milioane de dolari.
Concluzionand, Aon Impact Forecasting a subliniat ca multiplele fenomene meteo severe din luna martie - tornade, inundatii si episoade de grindina -, vor genera pierderi de miliarde de dolari pentru industria de re/asigurari.

De asemenea, Aon a mai punctat ca inundatiile cu care Australia s-a confruntat in februarie ar putea avea un impact economic de 2 miliarde USD, in timp ce, pana in prezent, cererile de despagubire insumeaza 410 milioane de dolari.

910 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO