1asig.ro
1asig.ro
Anul trecut, numarul accidentelor ...

Anul trecut, numarul accidentelor rutiere grave a scazut cu 27%. La fiecare 2 zile, 9 romani mor pe sosele

5 min. / 1.540 cuvinte
Chiar daca in 2020 au avut loc mai putine accidente pe soselele din Romania, gravitatea acestora nu a scazut, arata datele IGPR - Inspectoratul General al Politiei Romane, transmise la solicitarea 1asig.ro.

PROMO


Astfel, "in ceea ce priveste numarul accidentelor rutiere grave, in anul 2020 au fost inregistrate 6.272 de accidente, in urma carora au fost ranite grav 5.484 de persoane si 1.644 au decedat", arata datele IGPR.

Prin comparatie, in anul 2019, la nivel national, au fost inregistrate 8.642 de accidente rutiere grave, in urma carora 1.864 de persoane au decedat si 8.125 au fost ranite grav. Vorbim, asadar, de o reducere cu 27% a accidentelor rutiere grave din Romania in 2020, fata de 2019, dar o scadere cu doar 13% a numarului victimelor decedate in urma acestora.

Care au fost principalele cauze ale accidentelor?

Conform IGPR, principalele cauze care au condus la producerea accidentelor rutiere grave, in anul 2020, au fost nerespectarea regimului legal de viteza (17,3%), indisciplina pietonilor (17,3%), abaterile savarsite de biciclisti (11,8%), neacordarea prioritatii de trecere pietonilor (9,7%), respectiv neacordarea prioritatii de trecere vehiculelor (8,2%).

Accidentele produse pe fondul primelor cinci cauze reprezinta 64,3% din totalul accidentelor rutiere grave. Mai mult, cele cinci cauze mentionate anterior au generat 62% din totalul deceselor.

Siguranta rutiera, o prioritate

Chiar si in conditiile scaderii numarului de accidente, vorbim, in continuare, de o medie de 9 persoane decedate la fiecare 2 zile in accidente rutiere in 2020. Prin urmare, cresterea sigurantei rutiere ramane, in continuare, o prioritate pentru Romania, iar necesitatea initiativelor care vizeaza cresterea sigurantei rutiere ramane la fel de importanta ca oricand.

In acest context, APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor desfasoara, inca din anul 2016, campania nationala de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN!. Proiectul va continua si in 2021, iar mai multe detalii despre acesta sunt disponibile pe treazlavolan.ro, Facebook.com/treazlavolan si Instagram.com/treazlavolan.

1.393 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO