1asig.ro
1asig.ro
ABAR implineste 12 ani de ...

ABAR implineste 12 ani de activitate pe piata asigurarilor din Republica Moldova

5 min. / 1.540 cuvinte
Asociatia Brokerilor de Asigurare- Reasigurare (ABAR) a implinit in aceasta luna 12 ani de activitate pe piata de intermediere a asigurarilor din Republica Moldova. Cu acest prilej, reprezentantii Asociatiei profesionale au transmis un mesaj clientilor, colaboratorilor si intregii piete.

PROMO


"Astazi, se implinesc 12 ani de la fondarea ABAR, o cifra buna pentru o asociatie profesionala. Impreuna am tinut piept multor provocari, impreuna am demascat intelegerile de cartel pe piata de asigurari, impreuna am modificat legislatia pentru a liberaliza accesul la piata, am promovat interesele si am aparat drepturile brokerilor de asigurare. Am sesizat CNPF-ul, Parlamentul, Guvernul, Serviciul Fiscal si alte insitutii locale si internationale, de fiecare data cind apareau careva impedimente pentru brokerii de asigurare. Multe le-am reusit, multe urmeaza sa le facem. Ma simt onorat si mandru ca fac parte din aceasta comunitate, de 10 ani fiind presedinte", a declarat Presedintele ABAR, Anton P. KABA.

ABAR a fost creata in anul 2009 si are ca principale atributii promovarea produselor de asigurare in randul populatiei, precum si cresterea calitatii relatiei dintre brokerii de asigurare, asiguratori si autoritati.

Printre obiectivele Asociatiei se numara:
  • acordarea de sprijin membrilor sai in cresterea recunoasterii publice a rolului activitatii societatilor de brokeri de asigurare si reasigurare;
  • formarea si sustinerea statutului profesionist al brokerilor de asigurare si reasigurare;
  • colaborarea cu societatile de asigurari si cu autoritatea de supraveghere a activitatii de asigurari in pregatirea bazelor legislative si tehnice in domeniul asigurarilor;
  • dezvoltarea relatiilor la nivel national si international cu alte asociatii si organisme de profil.
Astazi ABAR are 15 membri din 40 de brokeri prezenti pe piata de asigurari din Republica Moldova, cu o cota de peste 60% din totalul subscrierilor pe intermediere.

714 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO