"Din punct de vedere tehnologic, in domeniul asigurarilor, constatam ca in Romania vanzarile online inca sunt la un nivel foarte scazut, comparativ cu alte tari europene, desi tot mai multe companii investesc in acest segment. Acest lucru se datoreaza si faptului ca, in procesul de vanzare a anumitor produse/servicii de asigurare, factorul uman nu poate fi inlocuit, fiind cel care poate intelege prin empatie nevoile clientului. In acest moment, este greu de crezut ca politele de asigurare de viata, sau chiar si cele facultative de locuinta, pot fi distribuite exclusiv prin intermediul tehnologiei", au precizat oficialii Pro Fiduciaria.
Conform acestora, in ultima perioada destul de multe industrii au apelat la inteligenta artificiala si alte tehnologii inovatoare. Nu a fost insa si cazul industiei de asigurari deoarece inca nu au fost dezvoltate "masini care sa poata inlocui omul in procesul de vanzare. Consumatorul are nevoie sa inteleaga conditiile care stau in spatele unor astfel de produse, sa cunoasca toate informatiile necesare pentru a alege acoperirea care i se potriveste cel mai bine. Iar acest lucru il poate face exclusiv prin interactiune umana.
Pe masura ce tehnologia si inteligena artificiala preiau din ce in ce mai multe aspecte ale muncii umane, prin replicarea acestor, in domeniul asigurarilor aceasta tendinta inregistreaza o evolutie lenta. Distribuitorii de asigurari au in continuare nevoie de trasaturi si abilitati care tin de natura umana, precum comunicarea interpersonala, colaborarea, flexibilitatea, empatia, compasiunea etc.
"In zona de educatie, pandemia ne-a fortat sa proiectam rapid solutii de invatare care sa acope nevoile de acumulare a unor cunostinte si abilitati noi. Cele mai utilizate au fost intalnirile online, in grupuri mici sau mari, prin intermediul aplicatiilor webinar", au mai spus oficialii Pro Fiduciaria.
eLearning-ul a oferit intodeauna nenumarate instrumente prin care cursantii sa acumuleze cunostinte si sa dezvolte abilitati specifice asigurarilor. Din pacate, aceste instrumente au fost folosite destul de putin inainte de pandemie, insa acum este momentul sa fie reevaluate si reconfigurate.
Companii din diverse industrii au inceput, pentru a atrage si a pastra oameni talentati, sa ofere si alte beneficii pe langa programele de sanatate, concentrandu-se pe dezvoltarea profesionala a angajatilor. Companiile si-au dat seama ca pentru a face performanta este necesar sa integreze trei elemente pentru a stimula angajamentul si performanta: invatarea, colaborarea si managementul performantei. Aceste elemente trebuie sa functioneze ca un singur sistem - atat tehnologic, cat si operational. Un astfel de sistem este Talent Experience Platform de la Totara Learning.
Avantajele cheie ale unui astfel de sistem sunt:
- Permite monitorizarea, controlul, evaluarea si raportarea procesului de invatare, atat pe un anumit curs sau program, cat si la nivel de utilizator.
- Face accesibila pentru oricine acreditarea profesionala, in functie de cunostintele, abilitatile si experienta anterioara.
- Permite accesul la o gama larga de tematici pentru dezvoltare profesionala.
- Poate fi accesat de oriunde si oricand, invatarea facandu-se in ritmul si conform preferintelor cursantului.
- Permite crearea unei comunitati a consumatorilor de eLearning prin intermediul careia se pot face schimburi de idei, experiente, materiale de invatare pe diverse domenii de interes.
In contextul actual, pentru a avea continuitate in procesul de formare profesionala, eLearning-ul a devenit o necesitate. Furnizorii de eLearning au dezvoltat solutii, atat standard cat si personalizate, care raspund rapid si eficient nevoilor de instruire si managementul performantei ale companiilor care investesc in forta de munca. Foarte probabil, la iesirea din pandemie, eLearning-ul va continua sa fie folosit cu precadere in procesul de formare profesionala si nu numai.
Pentru 2021 Pro Fiduciaria a pregatit numeroase cursuri, precum:
- De ce as cumpara o asigurare mixta de viata
- De ce as cumpara o asigurare de viata pentru copil
- Am cumparat o asigurare de viata. Ce se intampla cu banii mei
- Ce asigurare de viata sa cumpar - traditionala sau investitionala
- Cati bani sa platesc pentru asigurarea mea de viata
- Ce este o asigurare de viata de tip unit-linked
- Ce se intampla cu asigurarea de viata daca renunt la plata primelor
- Ce se intampla in cazul rezilierii unei polite unit-linked
- Cum functioneaza asigurarile suplimentare
- Cum imi pot proteja economiile in caz de imbolnavire sau accident
- De ce sa cumpar o asigurare de sanatate
- De ce mi-as asigura locuinta
- De ce mi-as asigura masina
- Plec din tara. Am nevoie de vreo asigurare?
- Cum functioneaza asigurarea de calatorie
- Produse de asigurare - Studii de caz de la companii
- Ghid de finante personale
- Ghid de finantele firmei
- Promovarea in mediul online a serviciilor de asigurari
- Comportamentul consumatorului de asigurari
- Planificarea si organizarea activitatii unui distribuitor de asigurari
- Planificarea si organizarea activitatii unei echipe de distribuitori de asigurari
- Train of trainers pentru mediul digital