1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Zodia Asigurarilor: Cele 6 lucruri ...

Zodia Asigurarilor: Cele 6 lucruri mai putin stiute despre pensiile private

In Romania, peste 8 milioane de angajati contribuie lunar, de cele mai multe ori fara sa stie si fara sa scoata vreun ban din buzunar, la Pilonul II de pensii. De ce? Pentru ca sumele respective sunt virate direct in conturile lor de pensie privata prin intermediul contributiilor sociale pe care angajatorul le plateste statului pentru salariul lui.

Mai exista insa multe alte lucruri pe care romanii nu le stiu despre Pilonul II de pensii private. De aceea, sase dintre cele mai importante lucruri nestiute despre pensiile private le veti putea afla din editia de joi, 25 mai, a emisiunii Zodia Asigurarilor de la Canal 33.

Tu cat de multe stii despre ce se intampla cu banii tai din Pilonii II sau III de pensii? Hai sa facem un exercitiu de imaginatie! Esti angajat si ai apucat sa cotizezi cativa ani buni pentru unul sau pentru ambii Piloni, dar ... nu mai apuci varsta pensionarii pentru ca ti se intampla un eveniment nefericit. Stiai ca banii tai nu se pierd in caz de deces, ci revin integral mostenitorilor tai desemnati?

Mai mult, in situatia ideala, in care iesi la pensie atunci cand implinesti varsta necesara, poti fi placut surprins sa afli ca vei primi garantat minim suma investita, minus un foarte mic comision.

Am mai putea spune cateva lucruri si despre Pilonul III, precum, deductibilitatea fiscala de 400 de euro/an pentru cei care cotizeaza privat si faptul ca administratorii pensiilor private investesc, in principal, in titluri de stat, dar dezvaluim toate acestea si alte "secrete", poate chiar si mai putin stiute, despre pensiile, intrun nou episode din emisiunea "Zodia Asigurarilor", joi, 25 mai, de la 17:05.

Asteptam intrebarile pentru invitatul emisiunii sau comentariile tale pe adresa noastra: media@xprimm.com

*****************

"Zodia Asigurarilor" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii private, se adreseaza publicului larg si poate fi urmarita live pe Canal 33 HD si pe YouTube in fiecare joi, de la ora 17.05.

Pagina "Zodia Asigurarilor" poate fi gasita si pe Facebook, iar pentru a (re)vedea toate emisiunile, dezbaterile si interviurile realizate, va invitam sa accesati sau sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM.