1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Zodia Asigurarilor: Aplicatia care ...

Zodia Asigurarilor: Aplicatia care iti salveaza si timp, si bani

Nevoia de digitalizare in randul consumatorilor de asigurari si-a facut simtita din plin prezenta in ultimii ani. In acest context, Biroul Asiguratorilor Auto din Romania (BAAR) a anuntat luni, 17 octombrie a.c., in cadrul unei conferinte de presa extraordinare, lansarea unei aplicatii digitale numita, simplu, "Amiabila". Cum functioneaza practic si, mai ales, ce beneficia aduce ea soferilor romani, vor fi principalele subiecte ale emisiunii "Zodia Asigurarilor" de joi, 20 octombrie a.c.

Prin introducerea acestei aplicatii, Romania devine unul dintre putinele state din UE care au reusit sa dezvolte o solutie informatica simpla, eficienta si utila, atat asiguratorilor, cat si, mai ales, clientilor acestora care detin asigurarea auto RCA.

Practic, "Amiabila" va permite conducatorilor auto incheierea mult mai rapida, in format electronic, a formularului de constatare amiabila in caz de accident, in conformitate cu recentele modificari aduse legislatiei RCA de catre Autoritatea de Supraveghere a Asigurarilor (ASF).

Astfel, conducatorii auto vor avea acces simplu si rapid, in caz de nevoie, la o aplicatie mobila, conectata prin internet la toti asiguratorii RCA, cu care vor putea completa in format electronic constatarea amiabila de accident.

Denumita simplu, "Amiabila", aplicatia are si un site de prezentare in care este descris cum functioneaza - au anuntat oficialii BAAR.

Astfel, am aflat ca, in cazul in care locul accidentului nu este cunoscut celor doi soferi, programul dispune de localizare exacta prin GPS, iar prin fotografierea talonului masinii aplicatia extrage si completeaza automat toate datele acesteia, printr-un sistem de recunoastere a textelor din documentele scanate.

"Este un moment pe care ni l-am dorit de ceva timp si, intr-un final, acesta s-a materializat prin aceasta aplicatie. Sper sa fie bine receptat si bine transmis, astfel ca toata lumea interesata sa il inteleaga si sa il si foloseasca", a declarat Cristian ROSU, Vicepresedinte ASF.

Despre rolul acestei aplicatii si despre eficienta ei atunci cand are loc un accident rutier usor, cum se intampla in 90% din cazuri, fara victime si/sau raniri, intre doua masini ai caror proprietari detin o polita valida RCA, vor discuta, live, Sergiu COSTACHE, Presedinte ApPA si invitatii lui, Sorin GRECEANU, Director General si Mihai NECRELESCU, Risk Manager in cadrul BAAR.

"Zodia Asigurarilor" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si Pensii private, se adreseaza publicului larg si poate fi urmarita live, atat pe Canal 33 TV, cat si pe YouTube in fiecare joi, de la ora 17.00.

"Zodia Asigurarilor" mai poate fi urmarita si pe pagina de Facebook dedicata ei.

Pentru a vedea toate emisiunile, dezbaterile si interviurile realizate sub marca XPRIMM TV, va invitam sa va abonati si la canalul XPRIMM de pe YouTube, unde le puteti si viziona oricand, live sau in reluare.