1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Ziua Mondiala a Sanatatii, marcata pe 7 aprilie. Rezultate remarcabile pe piata asigurarilor private de sanatate

Ziua Mondiala a Sanatatii se marcheaza, in fiecare an pe 7 aprilie, inca din anul 1950, Romania aflandu-se printre primele tari care au pus in practica recomandarea ONU. Si piata de asigurari a pus accent in ultimii ani pe acest domeniu, segmentul asigurarilor private de sanatate cunoscand o dezvoltare accelerata.

Astfel, piata asigurarilor private de sanatate a crescut in 2016 cu 70% comparativ cu anul precedent, ajungand la o valoare de peste 173 milioane de lei, conform calculelor realizate pe baza cifrelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

In 2016, aproape toate companiile de asigurari au urmarit diversificarea portofoliului de produse. Astfel au aparut noi produse dar si noi jucatori pe segmentul asigurarilor private de sanatate. De asemenea, specialistii din domeniu, se asteapta ca trendul ascendent al pietei sa se mentina si in perioada urmatoare deoarece prin intermediul asigurarii voluntare de sanatate, asiguratii beneficiaza de acoperiri extinse, de specialitati medicale multiple, de personal medical variat, dar si de accesul la o retea de furnizori medicali la nivel national.

Evolutia remarcabila a asigurarilor private de sanatate se observa si in rezultatele companiilor din Romania.

De exemplu, GENERALI Romania a raportat, in 2016, o crestere de 119% a liniei de asigurari de sanatate, iar ALLIANZ-TIRIAC a avut o crestere a volumul de afaceri de peste 43%.

Si VIG - VIENNA Insurance Group, care detine in Romania companiile OMNIASIG, ASIROM si BCR Asigurari de Viata, a aratat ca are planuri de crestere pentru asigurarile de sanatate, inclusiv pe piata locala.

Asigurarile private de sanatate aduc beneficii atat persoanelor fizice, cat si sistemului public de sanatate. "Asigurarile private de sanatate au beneficii atat din perspectiva individuala, cat si din perspectiva sistemului public. Din perspectiva individuala, asigurarile private de sanatate previn riscul destabilizarii bugetului unei familii si al falimentului personal in cazul in care apare o boala grava ce necesita resurse financiare substantiale, ofera servicii de calitate, timp redus de asteptare si acopera cheltuieli care nu sunt decontate de sistemul public. In plus, cheltuielile acoperite de polita de sanatate vor fi suportate de asigurator, degrevand astfel sistemul national de asigurari de sanatate. Pe de alta parte, vor fi stimulate investitiile in sectorul de sanatate din Romania, contribuind la dezvoltarea calitativa a serviciilor si, totodata, la retentia in sistemul national a medicilor romani. Prin urmare, dezvoltarea pietei de asigurari private de sanatate poate contribui in mod real la sustenabilitatea financiara a sistemului sanitar", au precizat, recent, reprezentantii UNSAR.

In fiecare an, Organizatia Mondiala a Sanatatii anunta o tema care acopera un domeniu prioritar al sanatatii publice si este de interes global. Pentru 2017, tema este depresia. Sloganul propus de OMS este "Depresia: sa stam de vorba".

Organizatia Mondiala a Sanatatii, OMS, estimeaza ca la nivel mondial exista mai mult de 300 de milioane de persoane afectate de depresie, iar in Romania prevalenta este de circa 5% din populatia generala (931.000 cazuri). Datele statistice sunt doar orientative deoarece o multitudine de cazuri raman nediagnosticate, fie datorita lipsei de cunostinte cu privire la simptomatologia de debut a bolii (stare de tristete persistenta, pierderea interesului), fie neprezentarii la medic din considerente subiective, diagnosticul unei afectiuni psihice constituind, in mod empiric, un stigmat.