1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Ziua Europei, celebrata la 9 mai. Reprezentanta Comisiei Europene lanseaza o campanie de comunicare

In preajma Zilei Europei, celebrata la 9 mai, reprezentanta Comisiei Europene in Romania a lansat, vineri, campania de comunicare - Chipurile solidaritatii europene.

Campania are loc in contextul aniversarii semnarii "Declaratiei Schuman" la 9 mai 1950, si va consta intr-o expozitie de fotografii ale unor fotojurnalisti (Bogdan Buda, Alex Nicodim, Sabin Cirstoveanu, Adriana Neagoe, Paul Ursachi, Ilona Andrei, Casian Mitu, Silviu Filip, George Calin, Octav Ganea) ce documenteaza solidaritatea romanilor cu persoanele care au parasit Ucraina in urma invaziei ruse, grija si caldura cu care cetatenii ucranieni au fost primiti de romani in orasele de granita, in centrele de refugiati si in casele lor.

Cu aceasta ocazie Ramona CHIRIAC, sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, a declarat: "In urma cu 15 ani, Romania a devenit membra a Uniunii Europene, parte a proiectului de pace si solidaritate menit sa vindece Europa de ranile razboiului si sa construiasca, impreuna, un viitor mai bun. Astazi, solidaritatea cu Ucraina se afla in centrul actiunilor noastre".

Campania se va desfasura timp de o luna, iar povestile spuse prin intermediul fotografiilor vor putea fi urmarite de publicul larg atat in diferite spatii de tip outdoor, la metrou, Aeroportul Otopeni (Henri Coanda) din Bucuresti, dar si in mediul online, pe website-ul si pe conturile noastre de pe retelele sociale: Facebook, Instagram, Twitter, YouTube.

Ziua Europei aniverseaza semnarea unui plan ambitios de asigurare a pacii pe termen lung in Europa postbelica, care este considerat inceputul a ceea ce reprezinta acum Uniunea Europeana. Importanta eforturilor pentru pace in Europa este cu atat mai evidenta acum, cand subliniem unitatea si solidaritatea noastra cu Ucraina.

In luna mai, institutiile Uniunii Europene (UE) invita publicul larg sa participe la o gama larga de activitati online si la fata locului in toate statele membre ale UE, precum si la sediile institutiilor UE din Bruxelles, Luxemburg si Strasbourg.

Explorati activitatile oferite online si la fata locului care vor avea loc in intreaga Europa cu ocazia Zilei Europei! https://europeday.europa.eu/index_ro

Un sondaj Eurobarometru Flash realizat in toate statele membre ale UE, publicat in data de 5 mai 2022, arata un larg consens in randul cetatenilor UE in favoarea raspunsului Uniunii la invadarea Ucrainei de catre Rusia.

Majoritatea europenilor considera ca, de la inceputul razboiului, UE a dat dovada de solidaritate (79 %), reactia sa fiind caracterizata de unitate (63 %) si rapiditate (58 %).

Respondentii sunt in marea lor majoritate in favoarea sprijinului ferm pentru Ucraina si poporul sau. In mod concret, peste noua din zece respondenti (93 %) aproba acordarea de sprijin umanitar persoanelor afectate de razboi. 88 % dintre europeni sunt de acord cu ideea de a primi in UE persoane care fug din calea razboiului. 80 % aproba sprijinul financiar acordat Ucrainei.