1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

XPRIMM organizeaza prima conferinta online a asigurarilor din Republica Moldova

XPRIMM organizeaza joi, 25 iunie 2020, prima conferinta online a pietei asigurarilor din Republica Moldova, denumita "Asigurarile - intre provocarile pandemiei si consolidarea pietei". Cu aceasta ocazie, vor fi dezbatute subiecte de actualitate precum noile reglementari in asigurari, modificarea cadrului legislativ, dar si provocarile viitoare.

Evenimentul se va desfasura pe platforma Zoom, fiind transmis live pe Facebook.

Printre temele abordate se numara:
  • Asigurarile tip Carte Verde - provocari dupa ridicarea monitorizarii
  • Masuri de combatere a efectelor pandemiei de Covid-19 - schimbari in industria asigurarilor
  • Noile reglementari in asigurari, in scopul intaririi capacitatilor asiguratorilor
  • Cadrul legislativ nou (proiect Legea asigurari/reasigurari- alinierea sectorului supravegherii si gestionarii riscurilor la standardele regimului Solvency II, pregatirea pietei pentru regim de solvabilitate II, proiect Lege AORCA);
Evenimentul este realizat cu sprijinul si participarea: Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF) si Biroului National al Asiguratorilor de Autovehicule (BNAA).

Partenerii conferintei sunt: ASTERRA, DONARIS VIG, GRAWE CARAT, INTACT Asigurari, MOLDASIG, MOLDCARGO, ACORD Grup, ERVAX, Brokerasig SRl si Capital Broker.

Conform Comisiei Nationale a Pietei Financiare, asiguratorii moldoveni au vandut polite de asigurare in valoare de 339,3 milioane lei in primul trimestru al anului 2020, in scadere usoara de 1,11% fata de anul precedent.

Conform raportului CNPF, in T1 2020, companiile de asigurare au platit despagubiri si indemnizatii de asigurare in suma totala de 184,5 milioane lei, indicatorul respectiv fiind in scadere fata de perioada similara a anului precedent cu peste 19 milioane lei sau cu aproape 10%.

Pentru inregistrare, click aici!