1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
XPRIMM Time for Business dezbate, ...

XPRIMM Time for Business dezbate, miercuri, LIVE pe pagina de Facebook, efectele falimentului CITY Insurance

Emisiunea XPRIMM Time for Business va dezbate miercuri, 29 septembrie a.c., LIVE pagina pe Facebook, efectele falimentului CITY Insurance, cel mai mare asigurator RCA, asupra platilor externe prin Carte Verde, dar si asupra soferilor si a pietei, avandu-l ca invitat pe Sorin GRECEANU, Director General, BAAR - Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

Transmisia live va fi de la ora 15:00. Daca aveti nelamuriri sau curiozitati, puteti sa ne transmiteti intrebarile dumneavoastra pe adresa andreea.radu@xprimm.com

De asemenea, si in momentul emisiunii vor putea fi transmise intrebari live pe pagina XPRIMM de Facebook.

BAAR - Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR), care este garant pentru despagubirile evenimentelor produse in strainatate, pe Carte Verde, estimeaza, la o prima vedere ca ar putea plati daune externe de peste 150 milioane de euro dupa falimentul CITY Insurance, cel mai mare asigurator RCA, cu o cota de piata de 45%.

Biroul a platit sume considerale si dupa alte doua mari falimente de la ASTRA Asigurari si CARPATICA Asig, insa falimentul CITY Insurance va presupune eforturi mai mari decat la cele doua anterioare, luand in calcul marimea companiei.

Decizia ASF de retragerea autorizatiei de functionare a Societatii de Asigurare-Reasigurare CITY Insurance SA, constatarea starii de insolventa si promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului impotriva acesteia a fost publicata, luni - 27 septembrie 2021, in Monitorul Oficial, Partea I, nr 921.

Conform concluziilor publicate in decizia ASF, "ca urmare a nerealizarii masurilor stabilite in planul de finantare pe termen scurt si in planul de redresare, cerintele de capital minim (MCR) si de solvabilitate (SCR) nu au fost restabilite, in fapt situatia financiara a Societatii este una deteriorata semnificativ data fiind valoarea negativa a fondurilor proprii detinute de aceasta".

"Deficientele constatate privind nedetinerea de fonduri proprii eligibile sa acopere atat cerinta de capital de solvabilitate (SCR), cat si cerinta minima de capital (MCR) alaturi de riscul de lichiditate extrem de ridicat identificat au implicatii directe asupra tuturor obligatiilor rezultate din activitatea de asigurare, iar coroborat cu faptul ca societatea detine cea mai ridicata cota de piata pe segmentul asigurarilor RCA rezulta un impact semnificativ asupra persoanelor prejudiciate, prin afectarea drepturilor si intereselor acestora, putand conduce la aparitia unui potential risc sistemic, fapt sustinut si de cresterea constanta a cotei de piata a societatii in ultimii doi ani (39,03% in data de 31.12.2019, 43,49% la 31.12.2020, respectiv 46,34% la data de 30.06.2021)", se mai specifica in concluziile ASF. Mai multe detalii AICI!

 

CITITI PE ACEEASI TEMA:
FGA primeste cereri de plata din partea creditorilor de asigurare ai CITY Insurance

PROMO