1asig.ro
1asig.ro
XPRIMM Time for Business ...

XPRIMM Time for Business International: Piata de asigurari din Romania - live miercuri pe YouTube

5 min. / 1.540 cuvinte
Miercuri, 14 octombrie, de la ora 14.00, emisiunea XPRIMM Time for Business International va fi din nou live pe canalul de YouTube XPRIMM TV, cu o editie dedicata pietei de asigurari din Romania.

PROMO


Dezbaterea isi propune sa analizeze evolutia pietei de asigurari din Romania in contextul pandemiei de Covid 19 si sa reliefeze lectiile invatate in ultimele luni, fiind parte a unui amplu ciclu ce trateaza diverse tari (Polonia, Slovenia, Croatia, Cehia etc).

Cum au reusit asiguratorii sa faca fata dificultatilor generate de pandemia COVID si care sunt perspectivele pietei pentru perioada urmatoare - sunt cele doua intrebari la care vor raspunde oaspetii XPRIMM Time for Business.

Invitatii emisiunii sunt:
  • Valentin IONESCU, Directorul Directiei Strategie si Stabilitate Financiara din cadrul ASF
  • Adrian MARIN, Presedintele UNSAR
  • Nicoleta RADU, Director General, PAID Romania
  • Gheorghe GRAD, Country Manager, RENOMIA SRBA Broker
Emisiunea, in limba engleza, moderata de Daniela GHETU, se desfasoara pe Zoom, fiind transmisa live pe canalul de YouTube XPRIMM.

Piata asigurarilor a raportat o crestere de 3,4% in primele sase luni din 2020, pana la valoarea de 5,6 miliarde de lei. Primele brute subscrise (PBS) aferente asigurarilor generale s-au ridicat, in intervalul ianuarie-iunie al anului 2020, la valoarea de aproximativ 4,5 miliarde lei, in crestere cu 5,4% fata de aceeasi perioada a anului anterior, iar PBS aferente asigurarilor de viata au insumat aproximativ 1,1 miliarde lei, cu 4,2% mai putin fata de semestrul I al anului 2019. In aceasta perioada, Brokerii au ajuns la un grad de intermediere de 67,59% (3,8 mld. lei).

858 accesari