1asig.ro
1asig.ro

WTW estimeaza o crestere a costurilor globale in ceea ce priveste beneficiile pentru sanatate

5 min. / 1.540 cuvinte
Costurile beneficiilor de sanatate oferite de catre angajatori sunt de asteptat sa atinga, la nivel global, o crestere de peste 8%, anul viitor, dupa un an in care pandemia COVID-19 a avut un impact semnificativ asupra utilizarii serviciilor de ingrijire medicala si asupra costurilor generale, arata Willis Towers Watson, intr-un studiu realizat in randul asiguratorilor medicali, studiu citat de catre the Actuarial Post.

PROMO


"The 2021 Global Medical Trends Survey", cel mai amplu studiu de acest gen, a constatat ca asiguratorii medicali estimeaza, la nivel global, ca, in 2020, costurile beneficiilor pentru sanatate vor scadea brusc, iar in 2021 vor ajunge la 8,2%, de la 5,9% anul acesta. Cresterile medii, in cele 5 regiuni, vor varia, in 2021, de la 5,8% in Europa, la 13,6% in America Latina. Pe de alta parte, arata WTW, acestea vor ramane, in 2021, la 7,3% in SUA.

In Marea Britanie, costurile asigurarilor private de sanatate continua sa creasca, in ciuda impactului noului coronavirus, de la 5,7% in 2019, la 6,3% in 2020, plus o crestere anticipata de 6,5% in 2021. Factorii ce contribuie la aceste cresteri sunt: maturizarea demografica a asiguratilor si imbatranirea fortei de munca. De asemenea, acelasi studiu mai subliniaza impactul tratamentelor cu costuri ridicate - cum ar fi terapiile medicamentoase de noua generatie pentru cancer si o disponibilitate mai larga a tratamentelor medicale mai complexe.

"The 2021 Global Medical Trends Survey" noteaza ca 68% dintre respondenti se asteapta ca, in urmatorii 3 ani, costurile medicale sa continue sa creasca. De asemenea, 9 din 10 (89%) asiguratori din Orientul Mijlociu si Africa se asteapta la tendinte medicale accelerate, in vreme ce, in Asia - Pacific, doar 4 din 10 (39%) se asteapta la acelasi lucru.

"Pandemia a avut, fara indoiala, un impact major asupra tendintelor medicale din acest an, deoarece a declansat o scadere accentuata a interventiilor chirurgicale non-urgente si a celor elective. In vreme ce majoritatea tarilor a intregistrat o scadere a tendintelor in acest an, este de asteptat ca aceasta sa fie de scurta durata. De fapt, ne asteptam sa vedem o volatilitate semnificativa in rezultatele pentru 2021, care sunt dependente de impactul COVID-19, dar si de o eventuala disponibilitate a unui vaccin, la inceputul anului viitor, de cine suporta costurile pentru acest vaccin si amploarea disponibilitatii acestuia. In plus, exista si o incertitudine cu privire la modul in care costurile pentru testele si tratamentele COVID-19 din 2021 vor continua sa fie impartite intre guverne, asiguratori si angajatori", precizeaza Kevin NEWMAN - Managing Director, UK Health & Benefits, Willis Towers Watson.

Potrivit studiului, cancerul (79%), afectiunile cardiovasculare (56%), dar si bolile care afecteaza sistemul musculo-scheletal si tesutul conjunctiv (41%) sunt cele mai importante 3 afectiuni medicale care au, in prezent, impact semnificativ asupra costurilor medicale. 4 din 10 respondenti (41%) sustin ca afectiunile mentale se vor regasi, in urmatoarele 18 luni, in randul celor mai frecvente 3 afectiuni cu impact asupra costurilor, in vreme ce 39% considera ca, in acelasi interval, afectiunile mentale se vor regasi si in topul celor mai costisitoare afectiuni.

"Alte incertitudini in ceea ce priveste tendintele medicale ne asteapta, pe masura ce vedem adevaratul impact al tratamentelor intarziate in 2020 si efectele pe termen lung asupra celor ce s-au imbolnavit de COVID-19. Cu toate acestea, COVID-19 a accelerat adoptarea si utilizarea telesanatatii, ceea ce ar putea contribui la compensarea acelor eventuale costuri mai mari si ar oferi si o modalitate mai eficienta pentru asigurati in a accesa si utiliza asistenta medicala in viitor", sustine Kevin NEWMAN.

353 accesari