1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

WTW: In prima jumatate a anului 2021, investitiile globale in insurtech au atins un nivel record

Sectorul tehnologic global al asigurarilor a atras un nivel record de investitii, in prima jumatate a acestui an, depasind finantarea totala pentru 2020, noteaza un raport realizat de Willis Towers Watson (WTW) si citat de catre The Actuary.

Potrivit sursei citate, in prima jumatate a acestui an, sectorul insurtech a atras investitii de 7,4 miliarde USD - incluzand, in ultimul trimestru, 4,8 miliarde USD din 162 de tranzactii -, o crestere de 210% y-o-y.

Totalul trimestrial enorm - in sine, mai mare decat orice total anual de dinainte de 2019 -, a fost sustinut, in mare parte, de 15 "mega-runde", fiecare in valoare de cel putin 100 milioane USD, pentru un total de 3,3 miliarde USD. Investitiile in insurtech s-au concentrat pe distributie, reprezentand 55% din tranzactiile start-up si 10 din cele 15 "mega-runde". Fondurile au fost colectate de companii din 35 de tari, inclusiv nou-intratele Botswana, Mali, Romania, Arabia Saudita si Turcia, cu 73% din tranzactiile insurtech legate de segmentul Property & Casualty.

"Consumatorii si business-urile se asteapta tot mai mult ca asigurarile sa le fie furnizate cand si cum si le doresc, iar furnizorii care nu raspund vor disparea in timp. A imbratisa tehnologia este o conditie minima de supravietuire. Cei ce folosesc acest lucru (tehnologia) pentru a redefini serviciile din lumea asigurarilor vor prospera. Acest lucru inseamna un viitor pozitiv pentru companiile insurtech, care aduc o abordare de business cu adevarat diferentiata in industria noastra. Unele dintre ele vor crea oportunitati nespuse pe termen lung pentru ele si pentru sectorul asigurarilor", spune Dr. Andrew JOHNSTON - Global Head of InsurTech, Willis Towers Watson.

Intre timp, arata The Actuary, un studiu separat realizat de KPMG a constatat ca investitiile totale fintech la nivel global au crescut de la 87,1 miliarde USD in ultimele 6 luni ale anului 2020, la un nivel record de 98 miliarde USD in prima jumatate a anului 2021.

"In acest moment, FinTech e o zona incredibil de fierbinte pentru investitii - iar acest lucru e de asteptat sa nu se schimbe in curand, avand in vedere numarul tot mai mare de hub-uri FinTech ce atrag investitii. Anticipam ca va avea loc o consolidare mai mare, in special in zonele mature FinTech, intrucat companiile FiinTech vor deveni jucatorul dominant pe piata, fie la nivel regional, fie la nivel global", subliniaza Anton RUDDENKLAU - Global FinTech Co-lead, KPMG.

Raportul WTW este disponibil AICI. Studiul KPMG poate fi accesat AICI.