1asig.ro
1asig.ro

WTW: Digitalizarea medicinei, pe fondul pandemiei COVID-19, poate genera si riscuri emergente

5 min. / 1.540 cuvinte
Pandemia COVID-19 si tendinta globala catre digitalizare au ca rezultat o schimbare tehnologica rapida. Cu toate acestea, genereaza si probleme emergente de risc si, totodata, poate face ca managerii de risc in domeniul sanatatii sa reevalueze raspunderile de risc, arata Willis Towers Watson, intr-un raport recent - "The Future of Digital Health".

PROMO


Printre altele, raportul prezinta cateva expuneri cheie ce trebuie luate in considerare la revizuirea politelor de asigurare din sectorul digital al sanatatii. Acestea includ expuneri care necesita acoperire de vatamari corporale si pierderi economice, produse regulate si neregulate, dar si produse si servicii furnizate adesea in cooperare cu sau sub indrumarea profesionistilor din domeniul medical.

De asemenea, acelasi raport realizat de catre Willis Towers Watson - "The Future of Digital Health" -, mai analizeaza si cresterea asistentei medicale digitale in diferite zone geografice. In acelasi timp, WTW a mai precizat ca industria de asigurari trebuie sa ia in considerare o abordare alternativa holistica a asigurarilor in comparatie cu asigurarile traditionale de sanatate.

"Pandemia a propulsat digitalizarea sanatatii la scara globala, deoarece furnizorii de servicii medicale din intreaga lume incearca sa transforme tehnologia pentru a ajuta la combaterea crizei. Aceasta revolutie digitala a sanatatii va remodela, in mod profund si permanent, modul in care este accesata si furnizata asistenta medicala, astfel incat este imperativ ca industria de asigurari sa ia in considerare cum sa ofere solutii integrate care sa abordeze perfect pericolele digitale de sanatate emergente", precizeaza Kirsten BEASLEY - Head of Healthcare Broking, North America, Willis Towers Watson.

Raportul "The Future of Digital Health", realizat de catre Willis Towers Watson, este disponibil AICI.

602 accesari