1asig.ro
1asig.ro

WTW: Asiguratorii de viata si Property&Casualty vor sa accelereze utilizarea automatizarii

5 min. / 1.540 cuvinte
Asiguratorii de viata si Property & Casualty din intreaga lume intentioneaza ca, in urmatorii cinci ani, sa accelereze utilizarea automatizarii, subliniaza un raport realizat de Willis Towers Watson. "The Actuarial Reporting Automation Survey", studiul realizat de WTW, a chestionat asiguratorii de viata si Property & Casualty cu privire la modul in care utilizeaza, in prezent, automatizarea in procesele lor, precum si modul in care intentioneaza sa foloseasca aceasta tehnologie in viitor.

PROMO


"Asiguratorii incearca sa transforme procesele actuariale pentru a obtine o eficienta mai mare, permitand analize mai granulare si informatii mai frecvente si mai rapide. Din pacate, realizarea acestui lucru este o provocare din cauza mai multor bariere, inclusiv timpul limitat, personalul, dar si calitatea slaba a datelor. Pentru a-si atinge obiectivele, primul pas pentru asiguratori este de a utiliza automatizarea pentru a crea timpul si spatiul necesare pentru a investi si pentru a-si atinge ambitiile", spune Max DRANNIKOV - Global Product Leader for Business Process Excellence, Willis Towers Watson.

Cele mai multe dintre companiile de asigurari de viata chestionate de Willis Towers Watson au indicat ca, in prezent, fie nu folosesc automatizarea, fie o folosesc doar intr-o anumita masura, subliniind, in acelasi timp, ca cea mai mare investitie a lor in acest sens a fost in procesele de date. La randul lor, asiguratorii Property & Casualty au declarat ca, in prezent, fie nu folosesc automatizarea, fie folosesc tehnologia doar intr-o anumita masura, cea mai automatizata functie fiind cea cu privire la procesele de date.

"Exista oportunitati semnificative pentru asiguratorii de viata si P&C. Am vazut ca asiguratorii de viata se bucura de plus-valoare ca urmare a utilizarii automatizarii. (...) Multe provocari cu care se confrunta, insa, asiguratorii P&C provin din dependenta de mai multe surse de date si din coordonarea echipelor interne / externe. Pot combate acest lucru prin automatizarea proceselor de date", sustine Max DRANNIKOV.

Studiul a mai constatat ca industria de asigurari de viata aspira ca, in urmatorii cinci ani, sa implementeze automatizarea fie intr-o masura oarecare, fie sa o implementeze solid. La randul lor, asiguratorii Property & Casualty si-au propus acelasi lucru.

"Automatizarea nu inseamna doar tehnologie si alegerea instrumentului potrivit. Asiguratorii ar trebui sa ia in considerare toate posibilitatile, atunci cand analizeaza ce procese sa automatizeze, precum si nivelul de re-inginerie necesar. Identificarea castigurilor rapide pentru a elibera timp care poate fi folosit pentru o transformare la scara larga este, adesea, un factor esential al ambitiilor de automatizare ale clientilor. Pentru a se asigura ca adopta aceasta solutie, intreaga echipa trebuie sa fie implicata pe tot parcursul implementarii", a mai punctat Max DRANNIKOV - Global Product Leader for Business Process Excellence, Willis Towers Watson.

3.609 accesari
Sondaj

Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

- Cutremur
- Inundatii
- Alunecari de teren
- Incendii
- Furtuna
- Furt
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO