1asig.ro
1asig.ro

WEF: Somajul devanseaza bolile infectioase in topul celor mai mari ingrijorari pentru executivi

5 min. / 1.540 cuvinte
Somajul e principala ingrijorare pentru executivii de business la nivel global, devansand bolile infectioase, arata un raport realizat de Forumul Economic Mondial (WEF - World Economic Forum). Criza financiara a fost principala preocupare in 2019, dar, anul acesta, a ocupat doar locul al treilea.

PROMO


Raportul WEF acopera raspunsuri oferite de executivi din regiuni precum Asia de Est - Pacific, Eurasia, Europa, America Latina - Caraibe, Orientul Mijlociu, Africa de Nord, America de Nord, Asia de Sud si Africa Subsahariana.

Studiul le-a prezentat respondentilor o lista de baza cu 30 de riscuri globale, cerandu-le sa selecteze cele mai importante 5 riscuri care, in ultimii 10 ani, au pus presiune asupra mediului de business. Catastrofele naturale, arata WEF, au urcat sapte locuri in acest top, in vreme ce fenomenele meteorologice extreme au urcat cinci locuri. Alte schimbari semnificative mentionate in raportul WEF includ scaderea modului in care este perceputa amenintarea catastrofelor de mediu influentate de oameni, esecul planificarii urbane si atacurile teroriste.

"Efectele disruptive asupra ocuparii fortei de munca generate de pandemie, automatizarea in crestere si tranzitia catre economii mai ecologice schimba, in mod fundamental, pietele de munca. Pe masura ce iesim din criza, liderii au o oportunitate remarcabila de a crea noi locuri de munca, de a sustine salariile si de a reimagina plasele de siguranta pentru protectia sociala, pentru a raspunde adecvat provocarilor de pe piata fortei de munca de maine", spune Saadia ZAHIDI - Managing Director, World Economic Forum.

"COVID-19 ne distrage atentia de la anumite riscuri pe termen lung care ne vor ameninta in continuare mult timp dupa rezolvarea crizei actuale. Insa, pandemia are, de asemenea, si efectul pozitiv de a-i fi determinat pe multi sa isi reevalueze prioritatile. Sper ca, in acest context, companiile isi vor dezvolta strategiile de rezilienta la risc pentru a obtine ca rezultat o actiune decisiva si de impact pentru a combate riscurile existentiale, precum schimbarile climatice", subliniaza si Peter GIGER - Group Chief Risk Officer, ZURICH Insurance Group.

Raportul realizat de World Economic Forum s-a bucurat de implicarea companiilor MARSH & MCLENNAN, ZURICH Insurance Group si SK Group.

438 accesari