1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Visa si Thunes extind serviciul ...

Visa si Thunes extind serviciul Visa Direct catre 1,5 miliarde de portofele digitale

Visa (NYSE: V) incheie un parteneriat cu Thunes pentru a permite persoanelor fizice si IMM-urilor sa transfere bani la nivel international prin intermediul a 78 de furnizori de portofele digitale, care cumuleaza 1,5 miliarde de portofele mobile emise in 44 de tari si teritorii. Prin acest parteneriat, numarul de beneficiari ai Visa Direct ajunge la aproape 7 miliarde, respectiv peste 3 miliarde de carduri, peste 2 miliarde de conturi si 1,5 miliarde de portofele digitale.

Pentru persoanele nebancarizate din pietele emergente, portofelele digitale reprezinta tot mai adesea un prim contact cu sistemul financiar. Consumatorii nu au nevoie de card sau cont bancar pentru a le alimenta sau pentru a primi bani. Acest lucru contribuie la cresterea incluziunii financiare si ofera persoanelor care provin din medii defavorizate posibilitatea de a accesa produse financiare cu un impact major asupra modului in care traiesc si lucreaza.

"Visa face eforturi sa extinda modalitatile prin care persoanele fizice si IMM-urile pot accesa economia globala, fie ca vorbim de un agricultor din Bangladesh sau de un tanar profesionist din Londra care doreste sa trimita bani familiei din strainatate", a declarat Ruben Salazar GENOVEZ, seful Visa Direct la nivel global. "Suntem incantati sa colaboram cu Thunes si sa facilitam accesul rapid si simplu la sistemul financiar pentru mai multi clienti din intreaga lume, care folosesc portofelele digitale ca principal instrument financiar".

Prin aceasta colaborare, platforma Thunes de plati B2B se va conecta la Visa Direct, adaugand optiunea de transfer prin portofel digital catre 78 de furnizori, care sunt deja inclusi in Thunes. Prin integrarea Visa Direct, institutiile financiare, guvernele, neobancile si operatorii de transfer de bani vor putea sa utilizeze noua functionalitate, extinzand astfel accesul la instrumente financiare pentru consumatori si IMM-uri de pe pietele din Africa, Asia, America Latina, Europa Centrala si de Est si Orientul Mijlociu, unde portofelele digitale pot fi principalul instrument de plata.

"Suntem incantati ca, dintre toate companiile de plati, Thunes colaboreaza pentru aceasta lansare cu Visa, lider la nivel global", a declarat Peter De CALUWE, CEO al Thunes. "Prin combinarea retelei Visa si a infrastructurii de plati a Thunes, acest parteneriat are potentialul de a contribui la dezvoltarea unei noi ere globale a platilor incluzive si accesibile".

Prin extinderea acoperirii sale cu cele 1,5 miliarde de portofele digitale, Visa Direct ofera in prezent acces la aproape 7 miliarde de carduri, conturi si portofele digitale din peste 190 de zone geografice, precum si plati in 160 de monede, prin conectarea la 16 retele de carduri, 66 de sisteme locale de Case de Compensare Automate (ACH), 11 retele de plata in timp real (RTP) si cinci gateway-uri de plata.

Despre Visa

Visa Inc. (NYSE:V) este lider mondial in domeniul platilor digitale, facilitand tranzactii de plata intre consumatori, comercianti, institutii financiare si entitati guvernamentale din peste 200 de tari si teritorii. Misiunea noastra este sa conectam lumea prin intermediul celei mai inovatoare, fiabile si securizate retele de plata - ajutand consumatorii, companiile si economiile sa prospere. Credem ca economiile care includ pe toata lumea contribuie la dezvoltarea tuturor si consideram ca accesul este fundamental pentru viitorul miscarii banilor.

Despre Thunes

Fondata in 2016, Thunes este o companie B2B care faciliteaza plati pentru afacerile cu cea mai rapida crestere din lume - de la giganti Gig Economy, precum Uber, Deliveroo si super-aplicatia Grab din Asia de Sud-Est, pana la lideri globali din sectorul fintech, cum ar fi PayPal si Remitly. Thunes accepta in prezent 79 de monede, permite plati in 130 de tari si faciliteaza acceptarea a 300 de metode de plata.