1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Viitorul asigurarilor auto in Europa

Mihai LUCANU
Managing Partner at IBMM, CertCII
Va mai aduceti aminte de vremurile cand in decembrie, aproape toata lumea scria polite RCA, cu pixul, de nu mai stiau cum ii cheama? Dupa aparitia imprimantelor, foarte multi dintre noi sunt relaxati in legatura cu asigurarile pentru vehicule. Oare va fi la fel in ceea ce priveste masinile electrice? Ce se va intampla in urmatorii ani?

Doar Tesla intentioneaza sa vanda cel putin 20,000,000 vehicule electrice din 2030 (anual), iar pana acum au demonstrat ca sunt rezonabili in ceea ce isi propun.

Tesla Insurance a fost infiintata anul trecut in UE, sub forma unei companii de asigurari. In SUA functioneaza, la fel si in China, iar de curand, in Marea Britanie se pot obtine cotatii online: https://www.tesla.com/en_GB/support/insuremytesla

Urmeaza Germania.

Licenta Tesla Insurance in Malta (pentru brokeri ar putea prezenta interes email-ul persoanei care a inregistrat firma, iar pentru asiguratori, ocupatia ei :)): https://www.mfsa.mt/financial-services-register/result/?id=15766

Citind clasele pentru care sunt licentiati, se observa ca pot acoperi cel putin RCA, Casco si CMR (sa ne aducem aminte ca Tesla intentioneaza sa produca si camioane).

Tarile pentru care Tesla Insurance are pasaport FOE: https://www.mfsa.mt/financial-services-register/result/?id=16042

PS: Si alti producatori auto importantii sunt foarte avansati pe aceasta tema, care nu este neaparat legata de electrificare, ci de senzori si de conectivitate. Pentru cei care nu isi fac griji despre viitor, nu am niciun sfat; pentru restul: invatati, invatati, invatati!

Materialul de opinie a fost publicat pe pagina de LinkedIn.