1asig.ro
1asig.ro

Viata sau masina?

5 min. / 1.540 cuvinte
Cerintele consumatorilor de asigurari din Romania se diferentiaza considerabil fata de ale altor cetateni europeni. De ce isi protejeaza romanii mai mult masinile decat propriile vieti? Aceasta este o intrebare pe care o regasim pe buzele multor specialisti, mai ales straini - care pun viata pe primul loc.

PROMO


Am putea spune ca, poate, cea mai plauzibila explicatie ar fi ca masinile, si in general bunurile, sunt lucruri palpabile, in timp ce viata si sanatatea sunt mai greu de previzionat. De asemenea, asigurarile RCA sunt usor de inteles si de cumparat (mai mult se vand singure), in timp ce o polita de viata include o serie de riscuri si aspecte personalizate.

Totusi, in ultimul an am vazut ca asiguratorii fac eforturi pentru a educa populatia in privinta asigurarilor de viata si de sanatate, si nu numai. Cred ca, in prezent, consumatorii sunt mai informati. Si asta se vede si in cresterea pietei de asigurari de viata si sanatate, chiar daca suntem cu mult in urma altor tari europene.

Asigurarile de viata au crescut cu 36% in primele sase luni din 2017, in timp ce asigurarile de sanatate au avansat cu 70%. Cu toate acestea, ponderea asigurarilor de viata ramane una mica fata de nivelul din alte tari europene, fiind de 20% din total piata locala, in conditiile in care media UE este de circa 60%. Iar asigurarile de sanatate au o pondere de doar 2,3%, fata de 10% in UE.

Asadar, voi ce pretuiti mai mult?

1.222 accesari