1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Vehiculele electrice continua sa ...

Vehiculele electrice continua sa se indrepte spre o dominatie a vanzarilor - analiza EY

Vanzarile de vehicule electrice (VE) in SUA, China si Europa vor depasi toate celelalte tipuri de motorizari cu trei ani mai devreme decat se preconiza anterior, potrivit unei noi cercetari si analize EY. Cifrele provin din EY Mobility Lens Forecaster, un instrument de prognoza bazat pe inteligenta artificiala (AI), care ofera o perspectiva pentru inmatricularile de vehicule usoare pana in 2050.

Cele mai recente previziuni arata ca, pana in 2027, vanzarile de vehicule electrice in Europa le vor depasi pe cele ale altor sisteme de propulsie, o tendinta care se va repeta atat in China, cat si in SUA pana in 2032.

In cazul Europei si al Chinei, acest lucru se va intampla cu un an mai repede decat se preconiza anterior, iar in cazul SUA cu patru ani mai repede. In SUA, schimbarea este determinata de investitiile continue in electrificare, statele fruntase fiind, printre altele, California, New York, Washington si Massachusetts. Analiza arata, de asemenea, ca, pana in 2040, vanzarile de vehicule cu motor cu ardere interna se vor reduce la mai putin de 1% din vanzarile globale, cu cinci ani mai repede decat se preconiza anterior.

"In conditiile in care se preconizeaza o tendinta globala accelerata spre dominarea vanzarilor de vehicule electrice, intrebarea cheie pentru Romania va fi cat de repede ne putem adapta atat legislatia, cat si stimulentele fiscale pentru a incuraja investitiile de capital intr-o retea de statii de incarcare si, de asemenea, sa incurajam investitiile digitale si tehnologice in reteaua electrica pentru a sustine cererea flexibila care va urma - venituri si iesiri de energie atat din fermele de energie regenerabila, cat si din vehiculele electrice", a declarat Cristian CARSTOIU, Partener, Consultanta, EY Romania.

Cererea in crestere a consumatorilor, sustinuta de politicile si stimulentele guvernamentale, impreuna cu obiectivele agresive de electrificare ale producatorilor de echipamente originale (OEM), au accelerat tranzitia catre adoptarea VE in toate cele trei regiuni cheie - Europa, SUA si China. Beneficiile unui ecosistem de mobilitate neutra din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon sunt acum constientizate la o scara mai mare, ceea ce a dus la investitii substantiale in toate cele trei regiunile in vederea crearii infrastructurii VE si a tranzitiei de la un ecosistem de mobilitate bazat pe combustibili fosili, la unul electric.

Analistii auto si oamenii de stiinta din domeniul datelor de la EY au construit EY Mobility Lens Forecaster pe baza unui model de retea neuronala care utilizeaza inteligenta artificiala pentru a analiza mai multe variabile care influenteaza cererea si oferta de mobilitate. Printre acestea se numara variabile care reflecta comportamentul consumatorilor, tendintele de reglementare, evolutia tehnologiei (vehicul si ecosistem) si strategiile anuntate de producatori.

Modelul este actualizat in mod regulat cu noi date de intrare pe piata pentru a tine pasul cu realitatea in continua schimbare, inclusiv cu aspectele disruptive si tehnologia disponibila. Pe masura ce previziunile sale sunt comparate cu rezultatele reale, modelul isi ajusteaza calculele si invata din eventualele greseli pentru previziunile viitoare, devenind, in esenta, mai inteligent si mai precis in timp.