1asig.ro
1asig.ro

Valoarea despagubirilor platite de DONARIS VIG in 2019 a atins 85,8 milioane lei. Top trei daune achitate

5 min. / 1.540 cuvinte
Statisticile DONARIS Vienna Insurance Group demonstreaza ca in viata se pot intampla de toate, iar un raport de activitate in domeniul asigurarilor poate surprinde cu adevarat. De exemplu, valoarea totala a despagubirilor achitate de catre DONARIS VIG pe parcursul anului 2019 a atins 85,81 milioane lei. Din aceasta, cea mai mare despagubire a fost inregistrata pe segmentul Carte Verde, cu o suma totala de peste 3,89 milioane lei, achitata pentru deteriorarea unui roboscan.

PROMO


Conform raportului, cheltuielile au fost divizate dupa categoria de tipuri de asigurari.

Astfel ca, pentru categoria CASCO cea mai mare despagubire achitata a fost de de 962.000 lei, in urma unui accident rutier. Soferul a incalcat regulamentul circulatiei rutiere intr-un sector al mun. Chisinau, conducand fara permis si cauzand deteriorarea grava a mai multor mijloace de transport. Pe al doilea loc in aceasta categorie, cu o despagubire de 733.000 lei, se claseaza un autoturism asigurat, care a intrat in depasire, lovind o masina ce se deplasa regulamentar, in urma impactului deraind intr-un gard. Iar pe locul trei se claseaza o despagubire de circa 711.000 lei, pentru furtul unii automobil asigurat, parcat pe timp de noapte in fata unui bloc din Ucraina.

La categoria RCA, pe primul loc cu cea mai mare despagubire platita, de 593.550 lei, se afla tot un accident rutier, care s-a produs in mediul rural. Asiguratul a realizat o depasire neregulamentara intr-o curba pe contrasens, tamponand frontal un alt mijloc de transport, care circula regulamentar. Ambele autoturisme au fost grav deteriorate. Pe al doilea loc se pozitioneaza o despagubire de 550.000 lei pentru un accident soldat cu deces si vatamari corporale (cu dauna materiala achitata, cheltuieli in urma decesului si a vatamarilor corporale si indemnizatii pentru intretinerea minorilor). Pe al treilea loc se regaseste o despagubire de 498.000 lei, pentru un accident reiesit din neacordarea prioritatii, soldat cu deteriorarea grava a mijloacelor de transport (achitata persoanei pagubite).

In privinta daunelor platite pe segmentul Carte Verde, cea mai mare despagubire, de circa 3,894 milioane lei a fost achitata pentru un accident rutier produs de un camion cu remorca. Soferul, din neatentie, a deteriorat un roboscan dintr-un punct vamal. Pe al doilea loc se pozitioneaza o dauna de circa 289.000 lei, pentru un accident rutier de pe teritoriul Elvetiei. Soferul nu a pastrat distanta regulamentara intre alte doua masini din trafic, tamponand astfel un alt vehicul. In cele din urma, pe locul trei se regaseste o despagubire de 219.000 lei, achitata pentru un accident rutier din Italia, intre un camion si un autocar. Mai multe persoane au suferit leziuni corporale si au avut nevoie de asistenta medicala.La capitolul Asigurari Persoane cele mai mari cheltuieli au fost inregistrate pentru problemele de sanatate care au aparut peste hotare.

Astfel ca, la asigurarile de tip travel, cea mai mare despagubire a fost de 145.000 lei, achitata pentru servicii medicale de stationar in Thailanda. Pe locul doi se claseaza o despagubire de 123.000 lei, achitata in cazul unui infarct miocardic. Pe locul trei se regaseste o despagubire de circa 85.000 lei, in cazul unui ictus cerebral.

In cazul asigurarii facultative de sanatate, ce mai mare despagubire de circa 25.000 lei a fost achitata pentru serviciile medicale de urgenta, in cazul unei infectii a cailor urinare. Pe al doilea loc se claseaza o despagubire de 15.000 lei, pentru serviciile de inlaturare a tijei de fixare a fracturii osului, iar pe locul al treilea se regaseste o despagubire de circa 15.000 lei, pentru servicii medicale consultative prestate de catre o clinica privata din Republica Moldova.

Asigurarea de accidente, aici cu cea mai mare despagubire a fost de 20.000 lei, achitata in cazul unui accident soldat cu fractura inchisa si operatie pe osteosinteza fracturii cu placa insurubata. Pe locul doi se claseaza o despagubire de 15.000 lei, pentru o leziune traumatica la genunchiului stang si o interventie chirurgicala principala: Autoplastia LIA. Pe locul trei se regaseste o dauna de 10.000 lei, achitata pentru un accident soldat cu pierderea totala a vederii.La capitolul Asigurarilor de Bunuri, lideri sunt daunele achitate in caz de incendiu, si anume:

Dauna de 1,899 milioane de lei, achitata in urma unui incendiu, pentru echipamentul GSM, se claseaza pe primul loc. Al doilea loc ii revine sumei de 744.000 de lei, achitata pentru deteriorarea unui imobil din cauza incendiului. Pe locul trei se claseaza suma de circa 589.000 lei, pentru deteriorarea continutul din interiorul imobilului in urma unui incendiu.

Pe segmentul Bunuri Complexe ale locuintei, locul intai este 103.000 lei, pentru remedierea fisurilor mari ale locuintei, cauzate de apele subterane. Pe locul doi s-a clasat despagubirea de circa 40.000 lei, pentru consecintele unei inundatii a apartamentul de la un etaj inferior. Pe locul trei se regaseste dauna de 27.000 lei, cauzata de inundatia acoperisului.

Pe linia Raspundere Civila, cea mai mare despagubire, de 114.000 lei, a fost achitata in urma unei inundatii la sediul unui comerciant de incaltaminte si jucarii pentru copii. Pe locul doi se regaseste o despagubire de circa 31.000 lei, pentru reparatia unui automobil alimentat cu un tip gresit de combustibil. Pe locul trei se afla dauna de 28.000 lei - de asemenea, pentru alimentarea unei masini cu un tip de combustibil gresit, in urma careia a fost necesara reparatia cap-coada a motorului.764 accesari