1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Valentin TUCA revine in piata la ...

Valentin TUCA revine in piata la conducerea brokerului corporate OBSIDIAN

OBSIDIAN Broker de Asigurare-Reasigurare s-a lansat recent pe piata locala de intermediere, echipa acestuia fiind condusa de Valentin TUCA (foto).

Compania de brokeraj OBSIDIAN are in vedere oferirea de servicii profesionale de management de risc si consultanta de asigurari pe segmentul corporate, adresandu-se in principal intreprinderilor mici si mijlocii care doresc solutii personalizate de gestiune a riscurilor si optimizarea programelor de asigurari.

Detinut de compania elvetiana OBSIDIAN AG, OBSIDIAN Broker a primit autorizarea de functionare ca intermediar principal de asigurari in ultima sedinta a Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) de anul trecut.

"Ma bucur sa fructific experienta acumulata in companii de brokeraj lideri de piata intr-un proiect antreprenorial, prin care venim in sprijinul companiilor romanesti cu servicii profesionale de consultanta pe zona riscurilor cu care acestea se confrunta", a declarat Valentin TUCA, CEO, OBSIDIAN Broker de Asigurare-Reasigurare.

OBSIDIAN Broker isi propune o dezvoltare accelerata pe piata din Romania, prin consolidarea echipei si/sau achizitia de portofolii de la jucatori activi deja in piata locala. "Consider ca exista loc pentru multa inovatie, mai ales in ceea ce priveste asigurarile aferente riscurilor agentilor economici, fie ele operationale, financiare sau de hazard", a adaugat Valentin TUCA.

In prezent OBSIDIAN Broker recruteaza specialisti in asigurari corporate pentru pozitii diverse, de la brokeri juniori, la seniori cu specializari pe anumite categorii de riscuri si asigurari sau cu profil de lideri in dezvoltarea afacerilor si vanzari.

Valentin TUCA, CEO, OBSIDIAN Broker, are peste 20 de ani de experienta manageriala in domeniul asigurarilor. Pana in 2015 a detinut functia de CEO al AON Romania, Bulgaria si Europa de Sud Est si intre 2007 si 2009 a fost Director General al companiei de asigurari CLAL Romania (actuala Gothaer). Anterior, pana in 2005, a lucrat la Bruxelles ca Director de dezvoltare in cadrul MARSH CEE/CIS si a coordonat activitatile de vanzari, marketing si comunicare ale companiei americane in 16 tari din Europa de Est si Comunitatea Statelor Independente. Aceste responsabilitati le-a preluat in 2002, dupa ce timp de 7 ani fusese la carma operatiunii MARSH Romania, pe care a si infiintat-o in 1995, in calitate de co-actionar al MARSH Inc.

Valentin TUCA este absolvent al Facultatii de Finante din cadrul ASE Bucuresti si bursier in 1992 al Universitatii Stanford, California, USA, fiind primul Presedinte al UNSICAR, asociatia intermediarilor in asigurari din Romania, printre ai carei membrii fondatori s-a si numarat.