1asig.ro
1asig.ro
Valentin IONESCU (ISF): Prin ...

Valentin IONESCU (ISF): Prin educatie financiara putem imbunatati performanta economica a fiecaruia, dar si bunastarea societatii in general

5 min. / 1.540 cuvinte
Institutul de Studii Financiare (ISF) va organiza, pe data de 24 noiembrie 2020, incepand cu ora 12.00, Conferinta Internationala ISF 2020 "Noile generatii de consumatori de servicii financiare - cum ii formam, cum ii educam".

Evenimentul se va desfasura sub inaltul patronaj al Autoritatii de Supraveghere Financiara si va fi transmis online prin intermediul platformei Zoom.

Tema conferintei va fi centrata in jurul unui subiect de mare actualitate: cum vor influenta pandemia COVID-19 si comunicarea online educatia financiara si noile generatii de consumatori.

In aceasta perioada, in care pietele financiare traverseaza schimbari fundamentale de paradigma, educatia financiara va avea un rol determinant, mai ales in formarea noilor generatii de consumatori.

In acest context, exista cateva subiecte esentiale, aflate de altfel si pe agenda OECD, care vor fi laitmotivul dezbaterilor ce vor avea loc in cadrul conferintei organizate de ISF:

  • Care ar trebui sa fie modelele de educatie financiara menite sa sprijine consumatorii sau companiile in astfel de momente?
  • Se pot mentine atat ritmul, cat si calitatea demersurilor initiate de piata si de autoritatile de reglementare pentru cresterea gradului de educatie financiara?
  • In ce masura un proces unic si sustinut de evaluare a competentelor profesionale ale personalului din asigurari poate contribui la imbunatatirea relatiei cu consumatorul de servicii de asigurari?
  • Ce alternative exista in plan international pentru cresterea profesionalizarii pietelor financiare?
"Asistam la o transformare accelerata a pietelor financiare prin digitalizare si prin acces facil la aproape toate produsele de asigurari, pensii, burse sau fonduri de investitii. Milioanelor de consumatorii din Romania li se ofera o varietate de instrumente financiare complexe cu o gama mare de optiuni. Responsabilitatea si riscul se muta catre asigurati, investitori sau viitori pensionari. Daca consumatorii sunt educati financiar vor avea mai multe sanse de a economisi si de a se proteja de eventualele efecte adverse, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra situatiei lor financiare si asupra cresterii economice. Consider ca prin educatie financiara putem imbunatati performanta economica a fiecaruia, dar si bunastarea societatii in general", a declarat domnul Valentin IONESCU, Presedintele ISF.

Conferinta se va bucura de o participare la cel mai inalt nivel. Vor conferentia in cadrul evenimentului:
  • Nicu MARCU, Presedinte Autoritatea de Supraveghere Financiara;
  • Timothy SHAKESBY, Coordonator Directia Conduita-Supraveghere EIOPA;
  • Flore-Anne MESSY, Secretar de Stat al OECD/INFE si Coordonator al Diviziei de Asigurari, Pensii Private si Piete Financiare, OECD;
  • Verena ROSS, Director executiv ESMA;
  • Valentin IONESCU, Presedinte ISF.
Mai multe detalii despre Conferinta Internationala ISF 2020 "Noile generatii de consumatori de servicii financiare - cum ii formam, cum ii educam" pot fi gasite AICI.

1.147 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO