1asig.ro
1asig.ro
Valentin IONESCU (ASF): Actuala ...

Valentin IONESCU (ASF): Actuala criza va forta renasterea multor industrii, cei care se vor adapta vor fi castigatori

5 min. / 1.540 cuvinte
Criza actuala va genera aparitia de oportunitati imense de inovare si va forta renasterea multor industrii, a declarat Valentin IONESCU, Director Directia de Strategie si Stabilitate Financiara in cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

PROMO


"Criza va declansa distrugerea creativa. In aceasta criza vor aparea oportunitati imense de inovare, imbunatatiri dinamice ale activitatii atat timp cat resursele de la afacerile ineficiente care acum se vad sau falimentare vor fi realocate in mod eficient catre alte zone. Criza forteaza clar o renastere a multor industrii. Toata lumea sta acasa in izolare, reevalueaza, isi reimagineaza modurile de consum, interactiunea si productivitatea. Paradoxal, datorita tehnologiei, astazi oamenii sunt mai bine conectati ca niciodata. In acelasi timp, aceasta distrugere creativa pe care criza a declansat-o va oferi in cele din urma oportunitati de inovare si de imbunatatiri in dinamica ale productivitatii atat timp cat resursele din sectoarele ineficiente sau falimentare vor fi realocate in scopuri mai bune, mai profitabile", a spus Valentin IONESCU.

Acesta a punctat faptul ca efectele crizei se vor resimti in economia Romaniei, insa afacerile vor trebui sa-si regandeasca rolul contactului uman.

"Efectele crizei se vor resimti in economia noastra. Evolutiile care, in mod normal, se vor derula in decursul anilor vor fi acum inghesuite in cateva luni. Asa cum caderea a fost rapida, cred ca recuperarea ar trebui sa fie, oarecum, asemanatoare daca nu se intampla o alta surpriza pe parcurs", a precizat oficialul ASF.

Potrivit acestuia, companiile private care cauta capital ar trebui sa se astepte ca investitorii sa aplice modele mult mai exigente la evaluare, iar banii nu vor mai curge la fel de liber ca in trecut.

"Daca ultimul deceniu a apartinut unor afaceri cu caracter disruptiv, directionate de consum, care au redefinit relationarea cu brandurile cunoscute, cred ca urmatorii ani vor apartine celor care regandesc rolul contactului uman in cadrul afacerilor pe care le desfasoara, in cadrul tranzactiilor. In actualul mediu de criza am vazut ca afacerile care se desfasurau online au acum castig de cauza, iar afacerile traditionale au oportunitatea de a se extinde, in aceasta perioada, de a-si regandi operatiunile", a afirmat Valentin IONESCU.

"Cei care se vor adapta vor fi cei castigatori. Fara indoiala ca vor aparea si noi companii pe piata. Criza poate naste oportunitati, unele poate chiar de nisa care se vor potrivi noilor norme care acum se construiesc, efectiv. Schimbarile trebuie sa aiba la baza principiul evolutiei, si nu al involutiei", a conchis oficialul ASF.
1.301 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO