1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

VIG Re raporteaza un an 2021 de succes: primele brute subscrise au crescut cu 14,2%, pana la 661 milioane EUR

VIG Re a inregistrat, in 2021, o crestere de 14,2% a primelor brute subscrise (PBS), comparativ cu anul prececent, ajungand la 661 milioane EUR. Compania a precizat ca profitul inainte de impozitare a crescut, de asemenea, cu 19% fata de anul precedent, in timp ce rezultatul subscrierilor sale a crescut cu 28,5%, ajungand la 20,2 milioane EUR.

In plus, VIG Re a mai explicat ca activele sale totale au crescut cu 41%, la 1,4 miliarde EUR, in vreme ce randamentul capitalului propriu a ajuns la 11,7%. De asemenea, profitul inainte de impozitare a crescut cu 26,8 milioane EUR.

"In ciuda faptul ca anul 2021 va fi inregistrat ca fiind cel mai costisitor an pentru VIG Re, determinat de inundatiile si furtunile severe din Europa Continentala, VIG Re a obtinut rezultate financiare de top. Am continuat sa ne crestem linia de top, beneficiind de extinderea capacitatilor noastre de subscriere. Ne-am ancorat pozitia de lider pe segmentul de reasigurari din regiunea ECE si ne-am extins, in mod continuu, activitatea in Europa Continentala si Asia de Est. Si mai important este faptul ca, chiar si intr-un an cu pierderi extraordinare de piata, am reusit sa obtinem rezultate excelente de subscriere, demonstrand rezistenta modelului nostru de business", a punctat Johannes Martin HARTMANN - Chairman of the Board of Directors, VIG Re.

Raportul anual VIG Re mai noteaza ca, in timp ce primele de asigurari Property & Casualty si de asigurari de viata au inregistrat cresteri semnificative, primele pe segmentul de asigurari de sanatate au inregistrat o usoara scadere a valorii, de la 28,355 milioane EUR, la 28,312 milioane EUR.

In raportul anual pe 2021, Peter THIRRING - Chairman of the Supervisory Board, VIG Re -, a declarat ca anul trecut a prezentat "circumstante fara precedent" din cauza pandemiei COVID-19, alaturi de pierderi ridicate din catastrofe naturale, ratele scazute ale dobanzilor, care isi continua declinul, precum si inflatia accelerata.

"In conformitate cu "Strategia VIG Re 2025", au fost adaugate noi teritorii de subscriere, iar compania isi va extinde in continuare amprenta in ceea ce priveste ofertele de reasigurare de viata si de reasigurare facultativa, pentru a diversifica si imbunatati in continuare mixul de portofolii. Anul trecut, le-am urat bun venit lui Stephan WIRZ - ca nou Membru al Consiliului de Administratie -, precum si lui Karl FINK si lui Wolfgang PETSCHKO, care completeaza Consiliul de Supraveghere", a mai adaugat Peter THIRRING.

Privind spre viitor, VIG Re a precizat ca una dintre principalele teme va fi reprezentata de incertitudinea economica in vremuri instabile din punct de vedere politic.

"Pana la finele anului 2021, prevala optimismul ca economia globala isi va continua drumul de redresare, in urma impactului pandemiei COVID-19. Programele nationale de vaccinare si masurile contingente au reusit sa limiteze raspandirea virusului, viata publica incepand sa adopte o "noua normalitate". Deficitul guvernamental, precum si politica fiscala si monetara a bancii centrale au sprijinit redresarea economica. Pana la sfarsitul anului 2021, noile variatii ale virusului au fost considerate cea mai mare amenintare la adresa redresarii, ceea ce a dus la o presiune asupra sistemului de sanatate si la consolidarea masurilor de izolare partiala. In timp ce, pana la sfarsitul anului 2021, inflatia crestea ca urmare a lanturilor de aprovizionare tensionate si a cresterii preturilor la energie, majoritatea economistilor a apreciat ca acesta este un efect temporar, care se va atenua", noteaza raportul VIG Re.

Nu in ultimul rand, raportul anual VIG Re, pentru 2021, mai puncteaza ca: "Razboiul Rusiei impotriva Ucrainei nu a adus numai greutati si distrugeri intr-o mare tara din Europa Centrala si de Est, ci e posibil sa aiba un impact semnificativ asupra economiei mondiale. Cresterea globala a preturilor la energie si alimente, ca efecte imediate, duce la o inflatie si mai pronuntata. Sanctiunile internationale care au fost impuse Rusiei si intreruperea lanturilor europene de aprovizionare de la unitatile de productie ucrainene vor avea efecte negative si chiar mai pronuntate asupra economiei europene."

Detalii, AICI.