1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

VIENNA Insurance Group coopereaza cu GROPYUS pentru a oferi un ecosistem pentru locuinte durabile si accesibile

VIENNA Insurance Group (VIG) a semnat un acord de cooperare cu compania internationala PropTech GROPYUS, cu sediul la Viena. VIG Group sprijina GROPYUS cu asigurari, servicii de asistenta, finantare si extinderea planificata a companiei in Europa Centrala si de Est.

Parteneriatul cu GROPYUS a inceput inca din 2021, odata cu investitia VIG in aceasta companie, iar acum s-a stabilit si o cooperare ulterioara.

"In GROPYUS, VIG a gasit un partener ideal cu care sa isi extinda in continuare angajamentul fata de locuintele la preturi accesibile pentru un segment larg al populatiei. Acest parteneriat se aliniaza cu obiectivul nostru de a stabili masuri suplimentare de sustenabilitate sociala ca parte a programului strategic "VIG 25" si de a investi intr-un ecosistem pentru locuinte la preturi accesibile. De asemenea, prin aceasta miscare, ne propunem sa acoperim nevoile fundamentale ale clientilor existenti si potentiali. Credem ca sprijinirea locuintelor accesibile si durabile este unul dintre cele mai presante subiecte ale secolului", subliniaza Elisabeth STADLER - CEO, VIENNA Insurance Group.

"Crearea unui trai sustenabil pentru toata lumea" - aceasta este viziunea GROPYUS AG, fondata in 2019. Inspirata de fondatorul Bauhaus, Walter GROPIUS, GROPYUS este prima companie din lume care vede dezvoltarea imobiliara ca pe un produs holistic si, astfel, deschide o noua era a constructiilor rezidentiale. Compania se bazeaza pe digitalizare de-a lungul intregului lant valoric si pe utilizarea de materiale regenerative. Compania - care are 300 de angajati si sedii in Austria, Germania si Liechtenstein -, este sustinuta de manageri experimentati din domeniul tehnologiei, al roboticii si al constructiilor, precum si de investitori renumiti, precum FAM AB, MANTARAY Holding si Luxor Capital Group LP, printre altii.

In prezent, mai multe proiecte sunt in curs de planificare si implementare in regiunea D-A-CH. Finalizarea primei cladiri GROPYUS e deja planificata pentru mai 2022, in Wei?enthurm, langa Koblenz (Germania). Ca parte a cooperarii VIG, este planificata si extinderea in regiunea CEE. Parteneriatul cu Grupul VIG acopera achizitia proprietatii, constructia si finantarea acesteia, utilizarea cladirilor, precum si solutii de asigurare si alte servicii prin intermediul platformei integrate GROPYUS Smart Living.

"Viziunea noastra presupune regandirea completa a abordarii constructiilor si a locuirii. GROPYUS este prima companie din intreaga lume care priveste dezvoltarea imobiliara ca pe UN SINGUR produs holistic - de la planificare si proiectare, pana la fabricarea, constructia si, in cele din urma, exploatarea cladirilor, GROPYUS livreaza, pentru prima data, totul dintr-o singura sursa. Astfel, ne indepartam de la un proiect si ne indreptam spre un produs. Ne consideram un trasformator in industria constructiilor si suntem incantati sa avem, in VIG, un partener puternic alaturi de noi", puncteaza si Markus FUHRMANN - Co-founder & CEO, GROPYUS.

"In cea mai moderna unitate de productie de elemente de constructie din Europa, producem componente complete de constructii folosind un proces extrem de automatizat, care implica roboti. Aici, accentul se pune pe digitalizare si pe conservarea resurselor. De asemenea, ducem "locuirea inteligenta" la un nivel cu totul nou, cu ajutorul sistemului nostru de operare special dezvoltat pentru cladirile noastre. Rezultatul este o viata durabila, accesibila si inteligenta pentru toata lumea", sustine Philipp ERLER - Co-founder & CTO, GROPYUS.

GROPYUS inseamna dezvoltare imobiliara durabila, inteligenta si scalabila. Tehnologia de productie industriala si un nivel ridicat de digitalizare reduc considerabil costurile constructiilor rezidentiale si permit realizarea mai rapida a proiectelor de constructie. Ecosistemul companiei acopera intregul lant valoric al industriei imobiliare: de la planificare, productia de componente si constructie, pana la inchirierea si exploatarea cladirilor. Pe langa un nivel ridicat de standardizare a elementelor de constructie si automatizarea completa a productiei, GROPYUS se bazeaza pe materiale sustenabile pentru proprietatile construite la standardul net-zero-energie.

Casele GROPYUS sunt constructii hibride din lemn, folosind predominant lemn regional. Componentele sunt combinabile, interschimbabile si pot fi separate si reciclate la sfarsitul ciclului lor de viata - abordare de tip holistic care face din GROPYUS un transformator al industriei. Prin utilizarea de energii regenerabile si gestionarea inteligenta a energiei, cladirile sunt, de asemenea, pozitive din punct de vedere energetic in timpul functionarii, generand astfel mai multa energie decat cea de care au nevoie in ciclul lor de viata.

Cu propriul sau sistem de operare, GROPYUS le ofera chiriasilor si/sau proprietarilor de apartamente nu doar o locuinta accesibila si sustenabila, ci si o gama larga de servicii digitale in domeniul "locuirii inteligente". Pe langa controlul tehnic al unitatii rezidentiale (gestionarea iluminatului, a electricitatii, a jaluzelelor, ferestrelor si usilor), aplicatia poate fi utilizata si pentru a rezerva servicii precum asigurari, servicii de asistenta (de exemplu, ajutor imediat din partea unui mester), furnizare de energie, conexiune la Internet, servicii de sanatate sau servicii de coletarie.