1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

VIENNA Insurance Group a finalizat achizitia companiilor Aegon din Ungaria si a devenit lider de piata

VIENNA Insurance Group (VIG) a finalizat, in data de 23 martie, achizitionarea afacerilor asiguratorului olandez Aegon in Ungaria, dupa ce a primit aprobarea autoritatilor locale maghiare, arata VIG. Incheierea include achizitionarea a doua holding-uri olandeze (Aegon Hungary Holding B.V., Aegon Hungary Holding II B.V.), care detin 100% din actiunile companiilor Aegon din Ungaria.

De asemenea, VIG mai arata ca incheierea unei participatii de 45% in afacerile din Ungaria ale VIG Group de catre holding-ul de stat maghiar Corvinus era programata pentru data de 25 martie.

Noul numar 1 din Ungaria

VIENNA Insurance Group a primit aprobarile pentru achizitie din partea autoritatilor locale maghiare in 17 si 18 martie a.c. si, prin urmare, finalizeaza cu succes cea mai mare parte a achizitiei planificate a intregii afaceri Aegon CEE cu partea maghiara a tranzactiei Aegon. Potrivit cifrelor preliminare, volumul de prime al companiei de asigurari Aegon, din Ungaria, s-a ridicat, in 2021, la 401 milioane EUR, iar profitul inainte de impozitare a fost de 51 milioane EUR. Cei aproximativ 1.000 de angajati deservesc peste 1,5 milioane de clienti de asigurari. Impreuna cu actuala companie de asigurari VIG UNION, VIG Group va deveni liderul pietei din Ungaria, cu o cota de piata de peste 19%.

"Odata cu incheierea din Ungaria, ne vom atinge inca din 2022 obiectivul de a fi, pana la sfarsitul anului 2025, printre primii 3 asiguratori de pe piata si vom prelua conducerea pietei din Ungaria. Achizitionam companii foarte bine pozitionate, care ne imbogatesc diversificarea noastra larga si ofera noi oportunitati in domeniul gestionarii activelor si al fondurilor de pensii. Acestea sunt doua domenii de activitate pe care dorim sa le intensificam si sa le extindem ca parte a programului nostru strategic permanent VIG 25", a declarat Elisabeth STADLER - CEO, VIENNA Insurance Group.

De asemenea, VIG subliniaza ca au fost solicitate toate aprobarile pentru achizitia afacerilor ramase de la Aegon in Europa Centrala si de Est, cu companii din Polonia, Romania si Turcia. Aprobarea autoritatilor locale este inca in curs de obtinere.

Participarea holding-ului de stat maghiar Corvinus

Incheierea cu Corvinus era programata pentru data de 25 martie, arata VIG. Holding-ul de stat maghiar va achizitiona o participatie de 45% din afacerile din Ungaria ale VIG Group, care vor fi gestionate, in viitor, de holding-ul VIG Hungary Investment Company. Grupul VIG va pastra o majoritate de control si managementul operational al companiei maghiare.

"Suntem reprezentati in Ungaria de 26 de ani si urmarim o strategie de piata pe termen lung. Odata cu obtinerea pozitiei de lider pe piata maghiara, a aparut un jucator important in sectorul asigurarilor si al pensiilor. Acordul de cooperare cu Ungaria a avut ca rezultat o solutie orientata spre viitor, intrucat statul acorda o mare importanta conceptului de asigurare si furnizare de pensii, iar VIG Group serveste ca expert competent si orientat spre sustenabilitate in acest domeniu", a mai punctat Elisabeth STADLER.

"Pas important in transformarea Aegon"

Potrivit Aegon, cesionarea activitatilor sale din Ungaria catre VIENNA Insurance Group presupune incasari brute de 620 milioane EUR. Finalizarea tranzactiei reprezinta un pas important catre incheierea completa a vanzarii afacerilor de asigurari, pensii si gestionare a activelor Aegon din Europa Centrala si de Est catre VIG pentru 800 milioane EUR, asa cum a fost anuntat in noiembrie 2020, subliniaza Aegon.

De asemenea, Aegon mai arata ca vanzarile afacerilor sale din Polonia, Romania si Turcia sunt asteptate sa fie finalizate in cursul anului 2022, sub rezerva aprobarilor de reglementare locale necesare.

"Anuntul marcheaza un pas important in transformarea Aegon, pe masura ce ne restrangem concentrarea strategica la o selectie de piete de baza si de crestere si ne consolidam in continuare bilantul. As dori sa le multumesc sincer angajatilor nostri din Ungaria pentru contributia lor semnificativa la Aegon, de-a lungul timpului", a declarat Lard FRIESE - CEO, Aegon.

Detalii, AICI si AICI.