1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Zodia Asigurarilor - Viata ...

VIDEO: Zodia Asigurarilor - Viata si mersul pe sarma

Viata este cu bune, cu rele, cu lucruri planificate si cu situatii la limita imposibilului. Asigurarile reprezinta plasele de siguranta pentru momentele in care viata iti pune piedica! In cel mai recent episod din Zodia Asigurarilor, Sergiu COSTACHE, Presedinte, ApPA, discuta alaturi de doi antreprenori de succes, Cristian IONESCU si Grigore TURCESCU, despre importanta asigurarilor si protectia pe care acestea ne-o pot conferi.

Asigurarile sunt de cele mai multe ori neintelese, evitate sau desconsiderate din cauza pretului lor, lipsei de rezultate imediate si, mai ales, din cauza dezinformarii. In acest episod din Zodia Asigurarilor tema principala au fost, dupa cum era de asteptat, asigurarile, iar scopul episodului este resprezentat de o mai buna intelegere de catre public a asigurarilor.

VIDEO

Cristian IONESCU deschide discutia despre asigurari cu definirea acestora, pe intelesul tuturor: " Eu as spune ca [o asigurare] este un serviciu de preluare a riscului de catre o companie specializata, care are atat posibilitatile financiare cat si logistice de a gestiona dispersia riscului pe o masa mare de oameni."

Grigore TURCESCU completeaza cu o definitie proprie, dar care se imbina bine cu prima: "Asigurarea este ca inversul unui pariu, adica primesc o parte din bani daca eu pierd, daca se intampla evenimentul asigurat."

Pe scurt, viata fiecaruia dintre noi este supusa la o multitudine de riscuri, unele pe care poate nici nu le-am luat in calcul. O polita de asigurare, de orice tip ar fi, vine in ajutorul nostru, iar in cazul unui eveniment nefercit este acolo sa ne "prinda" si sa ne ajute sa trecem peste cheltuielile foarte ridicate pe care le impun de cele mai multe ori aceste evenimente neplacute.

Asigurarile sunt diferite, ca pret, ca acoperire si ca excluderi, dar sunt si personabilizabile. Exista asigurari auto, RCA si CASCO, asigurari pentru locuinta si pentru bunurile din ele, exista asigurari de raspundere civila, in cazul in caare tu produci o paguba cuiva, esti asigurat, exista asigurari de sanatate, care uneori se duc catre viata uneori sunt considerate asigurari generale, exista asigurari pentru riscuri de business etc. Depinde de noi, ca si clienti, sa stim ce ne dorim de la politele noastre sau macar sa fim deschisi si sa ii ascultam pe cei care se pricep si vor sa ne ajute.

"Pe mine [ca si client al unei polite de asigurare] ma intereseaza sa stiu exact care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti ca sa obtin banii respectivi si care sunt conditiile care m-ar descalifica. Si dupa aceea in functie de nevoile pe care le am sa le imi pot alege polita."

Asigurarile pot parea complete si greu de inteles, dar in realitate sunt mecanisme destinate clientilor, create si vandute de specialisti, care sunt mai mult decat dispusi sa vina cu toate explicatiile necesare.

"Mesajul ar fi ca sunt mult mai ieftine decat ne imaginam, poate nu ai intotdeauna nevoie de asigurare mai ales cand esti tanar, dar intotdeauna trebuie sa fi pregatit pntru ceea ce se poate intampla. " - Grigore TURCESCU

"Mi-as dori ca telespectatorii sa accepta urmatoarea perspectiva, o asigurare indiferenta este ea de viata, generala, de masina sau casa, nu este o cheltuiala. Este un activ, care se deschide si te alimenteaza financiar in momentele cele mai grele din viata ta. Nu o priviti ca pe o cheltuiala." - Cristian IONESCU

Pentru mai multe detalii despre asigurari si cum ne pot ajuta acestea, punctual, va invitam sa vizionati episodul in intregime aici: https://youtu.be/I04ypr9eKtw