1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Zodia Asigurarilor - ...

VIDEO: Zodia Asigurarilor - Romania sub semnul incertitudinii in 2023

In cea mai recenta emisiune "Zodia Asigurarilor", de la Canal 33, Iulius Marian FIRCZAK, Deputat - Parlamentul Romaniei, Dorel DUTA, Presedinte - UNSICAR si Daniela GHETU, Director Editorial - Publicatiile XPRIMM, au vorbit despre provocarile anului 2023 - un an presarat de ... incertitudini.

 

Dupa anul 2022, un an record care a debutat cu instabilitate, provocari macroeconomice si geostrategice, la ce ne putem astepta de la 2023? Crestem, scadem, sau stagnam? Din punctul de vedere al lui Dorel DUTA, anul acesta piata ramane pe un trend pozitiv, ceva mai calm decat 2022 si care vine si cu o doza de normalitate.

Pe de alta parte, deputatul Iulius Marian FIRCZAK, este ceva mai pesimist, el fiind de parere ca scaderea numarului de clienti este un semn rau pentru piata, desi acesta este efectul inflatiei. Totodata, el vine cu o rugaminte catre asiguratorii din Romania, pentru liniile de business usor dezechilibrate, sa fie mult mai deschisi cu clientii iar ofertele sa fie mult mai cuprinzatore.

"Trendul pozitiv se va mentine pentru ca vorbim in primul rand de o crestere a tarifelor si in al doilea rand, gradul de constientizare a nevoii de asigurare a crescut. Din punct de vedere legislativ, directiva privind rezilienta digitala, DORA, va ajunge cu siguranta si la noi. La nivel european, UNSICAR este implicat activ, venind astfel cu propunerae ca aceasta directiva sa nu se aplice intermediarilor mici si mijlocii", a precizat Dorel DUTA.

Daniela GHETU a atras atentia asupra concurentei din piata, care ar trebui vazuta ca o sursa de imbunatatire a serviciilor. Companiile insurtech, cele care vand asigurari cu ajutorul tehnologiei, sau companiile venite pe FOS sau pe FOE, aduc un suflu nou, vin cu produse care nu se regasesc in acest moment pe piata, fiind produse flexibile, la mare cautare in Europa.

Iulius Marian FIRCZAK a indemnat populatia sa se asigure, desi trecem printr-o perioada dificila din punct de vedere economic, inflatia isi face simtita prezenta in buzunarele fiecaruia, asigurarile merita o atentie speciala, pentru ca ele ne protejeaza bunurile agonisite de o viata.

Mai multe declaratii puteti asculta in video-ul de mai sus!

"Zodia Asigurarilor" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii private, se adreseaza publicului larg si poate fi urmarita live pe Canal 33 HD si pe YouTube in fiecare joi, de la ora 17.00.

Pagina "Zodia Asigurarilor" poate fi gasita si pe Facebook, iar pentru a (re)vedea toate emisiunile, dezbaterile si interviurile realizate, va invitam sa accesati sau sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM.