1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Zodia Asigurarilor - ...

VIDEO: Zodia Asigurarilor - Efectele contextului economic actual

Daniela-Ileana GHETU, Director Editorial, Publicatiile XPRIMM, ne-a vorbit in cea mai recenta emisiune Zodia Asigurarilor, de la Canal 33, moderata de catre Sergiu COSTACHE, Presedinte ApPA, despre trei riscuri majore: inflatia record, criza geopolitica si riscurile climatice.

De unde aceasta inflatie si in ce fel ne afecteaza criza geopolitica? Dar riscul climatic?

"Potrivit analistilor de renume, Europa traieste de ani buni dintr-o criza in alta. Anul 2022 era considerat anul relansarii economice insa declansarea razboiului, din luna februarie, a schimbat complet datele jocului si a creat o situatie economica extrem de complexa", a precizat Daniela GHETU.

Exista asigurare impotriva inflatiei? Daca da, cum functioneaza? Dar asigurare pentru riscurile geopolitice sau riscurile climatice?

"Din fericire, exista asigurare pentru riscurile naturale, riscurile climatice. Din nefericire nu parem, cel putin in tara noastra, foarte dornici sa o si cumparam. Asigurare impotriva inflatiei, din cate stiu eu, nu exista, iar riscurile geopolitice, daca ne referim la razboi, sunt in general pe lista excluderilor, ca si cauza a daunelor. Daunele produse de razboi, nu sunt acoperite de politele de asigurare, daca este vorba de daune produse direct", a mentionat Daniela GHETU.

S-a schimbat comportamentul asiguratorilor?

"S-a schimbat si continua sa se schimbe iar instumentele digitale ajuta extraordinar de mult. De exemplu, exista aplicatii care pot suprapune harta unui eveniment de tipul inundatie, peste toate adresele din portofoliul unui asigurator iar el stie din primul moment care dintre asiguratii lui ar fi putut fi afectati de fenomenul respectiv.

In decembrie urmeaza sa apara editia speciala a revistei PRIMM si am vazut scris pe coperta acestui numar - "Foc incrucisat". Ce ai mai pregatit pentru numarul acesta din revista si care va fi abordarea?

"Revista PRIMM este o revista care se adreseaza in primul rand profesionistilor din Piata de Asigurari si Pensii Private, ca atare subiectele abordate sunt dintr-o perspectiva de business. Nu trebuie sa uitam ca asiguratorii lucreaza intr-o piata, ei trebuie sa intre in acord cu puterea de cumparare din acea piata si sa isi adapteze in permanenta oferta. Scenariul in care romanul isi face asigurare pentru a fi acoperit de orice fel de dauna, fie ca vorbim de asigurare de viata, in cazul in care pateste ceva, familia sa fie acoperita, sau de sanatate, este scenariul ideal insa statisticile arata ca in bugetul unei familii, aproximativ 2% ramane pentru economisire, dupa ce se acopera nevoile de baza", a raspuns Daniela GHETU.

Mai multe declaratii puteti asculta in video-ul de mai sus!

"Zodia Asigurarilor" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii private, se adreseaza publicului larg si poate fi urmarita live pe Canal 33 TV si pe YouTube in fiecare joi, de la ora 17.00.

"Zodia Asigurarilor" mai poate fi urmarita si pe pagina de Facebook dedicata ei. Pentru a vedea toate emisiunile, dezbaterile si interviurile realizate sub sigla XPRIMM TV, va invitam sa va abonati si la canalul XPRIMM de pe YouTube, unde le puteti si viziona oricand, live sau in reluare.