1asig.ro
1asig.ro
VIDEO: Zodia Asigurarilor: Editie ...

VIDEO: Zodia Asigurarilor: Editie Speciala - Cum poti deveni un antreprenor de succes in asigurari?

5 min. / 1.540 cuvinte
Antreprenoriatul poate aduce cu el multe satisfactii si beneficii. Iti poate oferi un anumit tip de independenta si iti da ocazia sa iti croiesti propriul drum in lumea business-ului. Toate beneficiile nu vin, insa, fara responsabilitati.

PROMO


Antreprenorii, mai ales cei de succes, au reprezentat si subiectul principal al editiei speciale din Zodia Asigurarilor. Invitatii speciali ai emisiunii au fost Alexandra MOLODOI, Owner & Manager, Asigurari Creative si Cristian Dorel LACATUS - Trainer, ELIRE , care s-au aflat alaturi de moderatorul emisiunii, Sergiu COSTACHE, ApPA.Alexandra MOLODOI a afirmat ca si-a dat seama ca nu are "stofa" de angajat dupa cateva joburi testate si a decis sa isi inceapa propria afacere. "Aveam 27 de ani si m-am gandit ca este momentul sa incep pe un drum propriu. Asa a aparut afacerea mea".

Antreprenoriatul poate fi definit in multe moduri, si poate fi privit din perspective foarte diverse. Despre cum vede el antreprenoriatul, Dorel LACATUS a afirmat: "Ca sa dau o definitie, un antreprenor este o persoana care identifica o nevoie intr-o piata si construieste un sistem prin care rezolva acea nevoie. Antreprenoriatul poate fi vazut atat in afaceri si de obicei aici este cel mai intalnit, dar poate fi vazut si intr-un proiect. De exemplu de tip voluntariat, ONG, responsabilitate sociala, de ce nu, antreprenoriat politic, daca putem sa ne gandim si la oameniI care rezolva nevoi ale celor care sunt in piata aceasta, a celor care voteaza. Este o definitie simpla, dar care cuprinde elementul esential, rezolvarea unei nevoi intr-o anumita piata, pe care acest om cu o identifica si o rezolva cu ajutorul unui sistem."

Dar nu oricine se potriveste acestei definitii. Nu oricine are acel set de calitati care te califica pentru a fi un antreprenor de success.

"Eu sunt convins ca au ceva special cei care sunt antreprenori, nu inseamna ca persoanele care sunt angajate nu au o suita de calitati pe care le au si antreprenorii, insa antreprenorii au o doza mai mare de toleranta la risc, la incertitudine, pentru ca viitorul sigur in mintea unui antreprenor intotdeauna este optimist, insa lucrurile pot sa se schimbe pe parcurs pentru ca vorbim de impactul legislatiei, de schimbarile economice si sociale. Am vazut pandemia ce a facut cu viata antreprenorilor in aceasta perioada", a declarat Dorel LACATUS.

Pe langa acest set de calitati, care stau la baza unui antreprenor model, acesta trebuie sa aiba si motivatia potrivita. Aceasta difera pentru fiecare om in parte, insa pentru multi dintre ei, in mod poate surprizator, nu este reprezentata de bani.

"Obiectivul meu nu au fost niciodata banii, imi doresc sa aduca valoare cu tot ce fac, inclusiv in asigurari si in orice domeniu al vietii mele", a afirmat Alexandra MOLODOI.

"Pentru mine antreprenoriat, la modul ideal, ar insemna domeniul in care sa lucrezi si care sa iti face placere, care sa aduca venituri si in care sa iti urmezi pasiunea si sa atingi obiective unul cate unul", a mai spus ea in cadrul emisiunii.

Despre bani si motivatie vorbeste si Dorel LACATUS: "Banii sunt asa numitul factor de igiena. Factor de igiena este acel factor care daca exista, nu te motiveaza, dar daca nu exista te frustreaza. De exemplu, o persoana care are casca, pentru ca lucreaza in domeniul, are nevoie de casca, ca fie protejat, nu e motivat pentru ca are casca. Ideea aceasta a angajatorilor, ca ofera un laptop sau un telefon mobil ca si instrument de lucru si ca oamenii ar trebui sa fie motivati este o idee gresita. Pe oameni ii motiveaza satisfactia cu propria lor munca, ii motiveaza relatia pe care o au, de exemplu, cu managerul lor. Daca vorbim de angajati, ii motiveaza ideea aceasta de statut pe care il au intr-o comunitate. Sunt foarte multe lucruri care ne motiveaza, dar in nici un caz banii."

"Pentru un antreprenor banii sunt importanti din perspectiva indicatorilor de performanta. Antreprenorul se uita cu foarte mare atentie la cifre - la profitul obtinut, veniturile, primele incasate, daca ne referim strict la activitatea noastra din asigurari. Avem ca obiectiv banii, dar din perspectiva afacerii, nu neaparat ca factor motivational. Insa, daca suntem intr-un clasament al celor mai buni brokeri sau in cadrul companiei cu care colaboram, asta sigur ca ne poate motiva si atunci ne uitam sa vedem ce fac ceilalti ca sa putem sa fim pe primul loc sau in top", a completat el.

Asa cum fiecare antreprenor are stilul sau propriu de a face business, asa si fiecare afacere isi are propriile avantaje si dezavantaje. Despre ce inseamna sa fii antreprenor in domeniul asigurarilor, Dorel LACATUS a spus: "Un avantaj mare al acestei afaceri este ca nu ai nevoie de bani multi pentru a incepe aceasta afacere, cu cateva sute de lei poti sa ai afacerea pusa pe picioare. Iti iei aceasta acreditare, poti sa faci cursuri ai oameni care te sprijina, sunt interesati sa ai success. A fost o perioada in care ISF a suspendat taxa de examinare si asta a ajutat foarte mult. De asemenea nu ai nevoie de stoc de marfa. Spuneai ca Alexandra e foarte activa pe retelele sociale. Poti sa incepi aceasta afacere folosindu-te de retele sociale, lucrand de acasa sau dintr-o cafenea daca vrei."

Pentru a afla mai multe despre ce presupune sa fii un antreprenor, sim ai ales unul de succes, va invitam sa urmariti emisiunea completa aici.1.098 accesari