1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Zodia Asigurarilor, Editie ...

VIDEO: Zodia Asigurarilor, Editie Speciala: Cum poti deveni antreprenor in asigurari?

Antreprenoriatul si intraprenoriatul sunt unele dintre cele mai de actualitate teme in randul tinerilor, dornici sa isi porneasca o afacere proprie si sa aiba succes. Dar ce presupune mai exact sa fii un antreprenor de succes?

Editia Speciala l-a avut ca invitat in platou, la Canal33, pe Cristian Dorel LACATUS, Trainer & Owner ELIRE SUCCES, alaturi de moderatorul emisiunii, Sergiu COSTACHE, ApPA.Zodia Taurului a fost cea sub care s-a desfasurat si acest episod, o zodie ai carei nativi sunt harnici, impulsivi, firi puternice si ambitioase, iar ambitia este si una din principalele calitati ale unui antreprenor.

Mai multe despre caliatile necesare ale unui antreprenor aflam de la Dorel LACATUS. "As alege mai multe atuuri, unele legate de personalitatea acelui om si aici, de exemplu, m-as referi la ambitie, sa fie un om ambitios, de asemenea sa fie un om constiincios, sa aiba aceasta abilitate de a construi relatii cu oameni, deci sa aiba un nivel ridicat de sociabilitate din perspectiva expertizei. Un antreprenor ar trebui sa se priceapa bine la domeniul de activitate in care doreste sa dezvolte acea afacere."

Toate calitatile mentionate anterior constituie elemente de baza in ceea ce ar trebui sa reprezinte modelul antreprenorului ideal. Dar de cele mai multe ori acestea nu sunt suficiente pentru a avea un real success. 

Despre ce caliati au in comun antreprenorii de success, Dorel LACATUS a declarat:"Cred ca oamenii, in primul rand, isi doresc aceasta autonomie sa decida ei cum isi construiesc afacerea si asta este un lucru care e obicei ne motiveaza foarte, foarte mult. E unul dintre factorii motivationali. (...) Cei care au succes lucreaza cu un plan si surprinzator, multi dintre ei care nu lucreaza cu un plan scris spun la un moment dat ca era bine daca ar fi avut unul. Deci, isi fac planuri scrise si se tin de ele pe cat posibil si asta e un lucru extraordinar.

O alta caracteristica este aceasta de a aduce alaturi de ei oameni foarte capabili si aici vorbim de oameni cu care poate impart conducerea companiei la un moment dat sau oameni cu care chiar ajung in situatia in care ii coopteaza in structura de asociere a acelei companii pentru ca la un moment dat activitate devine foarte foarte complexa. "

Despre importanta echipei vorbesc multi dintre antreprenorii de succes romani, si nu numai. Multi dintre acestia declara ca fara sustinerea primita din partea echipei lor, succesul companiei nu ar fi existat.

"Eu cred ca pentru succesul in afaceri liderul este cel mai important. Si echipa e foarte importanta. Liderii sunt foarte preocupati sa aiba o relatie buna cu echipa".

Pentru a afla mai multe detalii despre ce presupune sa fii un antreprenor de success, si mai exact, sa fii un antreprenor de success in lumea asigurarilor, puteti urmari emisiunea completa aici.