1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Zodia Asigurarilor - Despre ...

VIDEO: Zodia Asigurarilor - Despre pensii si efectele imbatranirii rapide a populatiei

In cea de-a doua emisiune a Sezonului 3 din Zodia Asigurarilor, de la Canal 33, Sergiu COSTACHE impreuna cu invitatul sau, Adrian CODIRLASU, CFA, Vicepresedinte CFA Romania, au discutat despre situatia pensiilor in anul 2040, care sunt principalele motive de ingrijorare, dar si care sunt masurile luate de autoritati pentru compensarea efectelor imbatranirii rapide a populatiei.

 

"Potrivit statisticilor, in acest moment demografia este in defavoarea noastra. Din pacate, Romania se confrunta in ultimii ani cu un spor natural negativ, adica avem mai multe decese decat nasteri, iar proiectiile pentru orizontul anilor 2050 - 2060, realizate de catre Institutul National de Statistica (INS), Eurostat, sau ONU, confirma faptul ca populatia Romaniei continua sa scada", a spus Adrian CODIRLASU.

Intrebat de Sergiu COSTACHE care sunt principalele motive de ingrijorare, ale pensionarilor, pentru urmatorii ani, Adrian CODIRLASU a raspuns:

"Desi durata de viata continua sa creasca, Romania se va confrunta cu o criza a fortei de munca, datorita careia sistemul public de pensii nu va putea sustine taxele si pensiile de la momentul respectiv. Cu toate ca una dintre solutii este importul de forta de munca, ne va fi totusi greu sa atragem in Romania, forta de munca calificata cu venituri mari si care sa poata plati taxe, pentru a sustine cheltuielile statului".

"In urma studiului realizat, am ajuns la concluzia ca fara Pilonul II de pensii, romanii ar fi avut o pensie in jur de 30-35% din ultimul salariu, insa cu Pilonul II, pensia ajunge la aproximativ 45% din ultimul salariu. Practic vorbim despre randamentul sistemului public de pensii, unde contribuim 35 de ani, poate chiar si mai mult, cu aproximativ 21 - 25% din salariul brut. Din calculul realizat, a reiesit ca ne-am putea recupera contributiile dupa 88 de ani", a precizat invitatul.

Conform acestuia, datorita demografiei pensiile publice vor asigura un nivel minim. In momentul in care ne dorim un traim mai bun, trebuie sa economisim in timpul vietii active. Trebuie sa ne gandim la libertatea noastra financiara, si sa vedem cum o putem asigura.

Mai multe declaratii puteti urmari in video-ul de mai sus!

"Zodia Asigurarilor" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii private, se adreseaza publicului larg si poate fi urmarita live pe Canal 33 HD si pe YouTube in fiecare joi, de la ora 17.00.

"Zodia Asigurarilor" mai poate fi urmarita si pe pagina de Facebook dedicata ei. Pentru a (re)vedea toate emisiunile, dezbaterile si interviurile realizate sub sigla XPRIMM TV, va invitam sa va abonati si la canalul XPRIMM de pe YouTube, unde le puteti si viziona, oricand, live sau in reluare.