1asig.ro
1asig.ro
VIDEO:  Zodia Asigurarilor - Cum ...

VIDEO: Zodia Asigurarilor - Cum isi pot asigura romanii vacante reusite in 2021

Anul 2020 a adus odata cu Pandemia si o serie de incercari pentru multe domenii de business. Unul dintre cele mai afectate a fost acela al turismului. Cu toate acestea, orice lucru, fie el bun sau rau, are un sfarsit, si chiar daca inca nu putem spune ca Pandemia a disparut, anul 2021 promite o usoara intoarcere catre normalitate. Vacantele si asigurarile care le insotesc au constituit si principalele subiecte de discutie pentru cel mai recent episod din Zodia Asigurarilor!

Episodul i-a avut ca invitati pe Adrian TESLOVAN, Chief Executive Officer, Fabrica de Asigurari si pe Marius BERCA, Manager de Operatiuni, Christian Tour, alaturi de moderatorul emisiunii, Sergiu COSTACHE, ApPA.


Din aceasta normalitate fac parte si calatoriile, atat cele de business, cat si cele dedicate relaxarii. Despre cat de afectat a fost segmentul turismului, dar si ce promite anul 2021 pentru acesta, ne spune Marius BERCA:

"Domeniul turismului a fost cel mai afectat in 2020, practic nu prea a existat tot anul 2020. Pierderile au fost undeva la 80%. Noi am incheiat 202 cu o cifra de afaceri egala cu cea cu care am incheiat si acum zece ani. Deci, pandemia ne-a intors in urma cu 10 ani. (...) Totusi, se anunta un sezon extraordinar. A venit pandemia, a venit lockdownul si totul s-a oprit. Dupa ce au inceput sa se ridice restrictiile, chiar daca greoi, noi am incercat sa redeschidem turismul, pentru ca oamenii au dreptul la vacanta si noi sustinem acest drept al oamenilor."

Concret, statisticile arata cat se poate de clar efectul pandemiei:

"As putea sa dau cateva cifre, spre exemplu in Institutul National de Statistica sunt consemnate cateva statistici referitoare la acest fenomen si anume: daca in turismul intern in 2019 au fost inregistrate peste 10 milioane de persoane care au avut statutul de turisti, in 2020 s-au inregistrat usor peste 6 milioane, ceea ce arata o scadere de peste 52%. La turismul extern, scaderea a fost si mai drastica - daca in 2019 au calatorit peste 23 milioane de persoane, in 2020, in anul pandemiei, s-au inregistrat usor peste 9 milioane, deci aproape 60% scadere."

Tot Marius BERCA ne vorbeste si despre destinatiile pe care romanii le prefera anul acesta. Pe primul loc aflandu-se Egiptul, care este pe cat de exotic, pe atat de variat, din punct de vedere al pachetlor de vacanta:

"Exista chartere din opt mari orase ale Romaniei, care saptamana de saptamana duc turistii in Egipt. Ca sa va faceti o idee, anul trecut, din momentul in care s-au ridicat restrictiile din Egipt, din 30 august, am dus pana la 22.000 de turisti. Acum, pana in acest moment, avem deja dusi 20.000 de turisti in Egipt. Cresterea continua. Noi credem ca pe langa Turcia, Grecia, Bulgaria si Spania, Egipt va fi anul acesta destinatia vedeta in randul turistilor care isi doresc sa isi petreaca o vacanta."

O vacanta in Egipt suna cel putin interesant, dar pentru ca traim in vremuri de pandemie, se pune intotdeauna problema condiitilor pe care trebuie sa le indeplinim pentru a putea ajunge la destinatia dorita. In cazul Egiptului, Marius BERCA ne explica cat de usor se poate calatorii catre aceasta zona"

"Nu le trebuie decat sa isi faca un test PCR la plecare. Cu rezultatul negativ, cu 72 de ore inainte si pleaca in vacanta in Egipt. (...) Cand se intorc nu intra in carantina. Egiptul este pe lista verde si atunci nu trebuie sa intre in carantina la inapoiere."

Putem observa ca exista suficiente optiuni in ceea ce priveste destinatiile de vacanta, iar conditiile de calatorie nu sunt atat de severe, insa ceea ce completeaza cu adevarat o vacanta si ofera calatorului siguranta unei vizite reusite, este o asigurare.

Despre cum se raporteaza mai nou clientii romani fata de asigurarile de calatorie ne vorbeste Adrian TESLOVAN: "Comportamentul turistului roman a suferit modificari ca urmare a pandemiei, cel mai vizibil lucru pentru noi, brokerii de asigurari sau cei care facem distributia de asigurari, este acela ca, daca in perioada prepandemica aceste asigurari care insotesc turistii in vacanta, fiind complementare pachetului turistic, erau vandute, spectaculos este acum ca ele sunt mai mult cumparate decat vandute."

Marius BERCA completeaza: "In asigurari, conform raportului comunicat de Autoritatea de Supraveghere Financiara, pentru 2020, gasim acolo o situatie interesanta. Daca per ansamblu, piata de asigurari in 2020 a crescut usor, cu peste 4% linia de business a asigurarilor de calatorie si storno, a scazut cu peste 50%. Deci, se vede dependenta si faptul ca acest produs de asigurare este complementar serviciilor de turism."

Constatam, printre altele, ca aspectul cel mai important pentru clienti, in 2021, este daca asigurarea lor de calatorie acopera si ricul infectarii cu Covid. Despre acest aspect, Adrian TESLOVAN a afirmat:

"Anul trecut, la debutul pandemiei, au fost putini asiguratori curajosi si pionieri care au facut o modificare spectaculoasa in conditiile de asigurare, eliminand o excludere. Spre exemplu, pandemiile, epidemiile si tot ce genereaza acestea sunt excluderi. Anumite companii de asigurare, curajoase le pot denumi, au facut aceasta resetare a pachetului de asigurare, transformand riscul de contaminare, spre exemplu cu Covid, in risc acoperit, ceea ce este exceptional. Mai mult de atat, unii asiguratori si mai curajosi au preluat riscul inclusiv pentru politele emise inainte de declansarea pandemiei, dar care aveau perioada de asigurare exact in timpul pandemiei. Au preluat si au acoperit riscul de imbolnavire cu Covid19, inclusiv pentru acele polite emise in trecut."

In plus, politele de asigurarea sunt create astfel incat sa se potriveasca cat mai bine fiecarui client in parte, si tipului de vacanta pe care acesta il alege. Adrian TESLOVAN explica despre cum si cele mai inedite activitati poti fi acoperite de catre polita potrivita:

"Politele sunt diversificate si atunci in momentul in care turistul pleaca stie ce vrea sa faca acolo. Sunt turisti care merg in Egipt de exemplu, sa faca snorkeling, scuba diving, au echipamente profesionale si atunci ei stiu ce asigurare le trebuie care sa fie acoperitoare in caz de o intamplare nefericita."

Va invitam sa urmariti emisiunea completa aici.