1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO:  Zodia Asigurarilor - Cum ...

VIDEO: Zodia Asigurarilor - Cum isi aleg zodiile asigurarile?

Cum isi aleg zodiile asigurarile, cum ne influenteaza astrele decizile de zi cu zi si ce pregateste luna aprilie pentru zodia Taur, au fost pricipalele subiecte ale episodului 8 din Zodia Asigurarilor, difuzata pe Canal33, in data de 22 aprilie 2021.

Episodul a avut-o ca invitat special in studio pe Maria GANEA-BOGHIAN, alaturi de moderatorul talkshow-ului Sergiu COSTACHE, ApPA.



Ne aflam in zodia Taurului, o zodie feminina de pamant, predominant practica, cu un puternic simt al securitatii materiale. In baza acestor caracteristi, asemeni tuturor zodiilor, taurul isi ia deciziile intr-un mod aparte.

"Taurul este un element pragmatic, taurului trebuie sa ii spui aceste lucruri pe cifre. In momentul in care unui taur i se prezinta foarte concret problema si pericolul la care se expune, in acel moment taurul poate fi constientizat cu ceea ce se poate intampla." a declarat Maria GANEA-BOGHIAN.

Dupa cum se poate observa, taurul este o zodie capricioasa. Dar nu este singura. Romanii ca si popor sunt inca destul de sceptici in privinta asigurarilor, chiar si a celor auto, care sunt cele mai des intalnite in Romania.

Un raport realizat de Comisia Europeana in 2020 plaseaza Romania din pacate pe primul loc intr-un clasament al tarilor cu cel mai mare numar de accidente soldat cu victime umane. Ce concluzie putem trage de aici despre asigurarile auto din Romania?

"Eu spun ca nu avem o populatie foarte constienta de ce ar trebui sa isi faca asigurare. (...) Comunicarea cu clientul trebuie sa fie mult mai pe intelesul lui. (...) Romanii sunt in general un popor care se ataseaza de bunurile lor. (...) Daca am reusi sa comunicam oamenilor ca practic bunul trebuie despagubit din punct de vedere valoric si nu emotional cred ca s-ar rezolva foarte multe din aceste aspecte pe care in momentul de fata la avem, atat pentru marea majoritate a petitiilor care vin de la acestea asigurarii RCA", Maria GANEA-BOGHIAN.

Discutand despre neintelegeri in comunicare, accentul a fost pus si pe divergentele dintre companiile de asigurari, uneori intre companiile de asigurari si cele de brokeraj sau intre asiguratori si serviceuri sau intre asiguratori si transportatori.

"Incepand din 23 [Marte intra in zodia racului] , de sambata, starea tensionata este suficient de mare, parerea mea, asa ca vom fi expusi la niste ciocniri de genul asta. (...) La noi nu prea exista decizii comune si cred ca acesta ar fi lucrul care lipseste in momentul de fata pietei. Sa se adune toti la o singura masa si sa inteleaga ca daca nu se ajunge la un punct de echilibru cel care pierde cel mai mult este consumatorul. Pentru ca, consumatorul intr-un final este cel care deconteaza tot ce inseamna ore de manopera in afara unui tarif rezonabil, costuri ale pieselor de schimb, care de fapt sunt piese second si nu sunt piese noi si multe alte lucruri."

Unul dintre posibilele motive ale acestor nentelegeri intre asiguratori si serviceurile auto, si poate chiar consumatori, sunt notele de plat incarcate excesiv, emise de anumite ateliere auto. Despre remedierea acestei problem, Doamna GANEA-BOGHIAN a declarant:

"Parerea mea este ca trebuie facuta mult mai multa constientizare, mult mai multe emisiuni in care fiecare persoana sa inteleaga ce reprezinta contravaloarea sau valoarea politiei pe care el o achita. Pentru ca din punctul meu de vedere valorile politelor sunt foarte jos, iar ceea ce despagubesc asiguratorii este sus. (...) Exista cazuri in exterior in care ora de manopera este stabilita in functie de gradul serviceului, de pozitia pe care o are serviceul fata de centrul orasului si de calificarea personalului pe care o are in dotare. Pe langa faptul ca asigurarea RCA este o asigurare sociala, ar trebui sa ne gandim ca practic cine doreste sa facareparatii pe RCA sunt serviceurile care pot sa aiba costuri ca sa aiba ora de manopera corecta, adica corect inseamna astfel incat sa fie o medie la nivel national."

Pentru a afla mi multe detalii despre problemele pietei de asigurari auto, si cum este aceasta influentata de astre, va invitam sa urmariti emisiunea completa in video-ul de mai sus.