1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Zodia Asigurarilor - Cum ...

VIDEO: Zodia Asigurarilor - Cum arata pretul unei polite RCA in 2023

Emisiunea Zodia Asigurarilor, de la Canal 33, a adus in atentie un subiect de interes, privind noile tarife de referinta la asigurarile de tip RCA. Avocatul Liviu CHIRIC, Partener la compania de avocatura CHIRIC & CHIRIC, ne-a vorbit despre cresterile intre 9 si 20% pe toate segmentele de varsta introdusa, dar si despre o noua categorie de pret, cea pentru autoturisme electrice.

 

Asigurarile RCA sunt obligatorii, pretul de referinta nu este obligatoriu, el reprezinta o statistica a ceea ce s-a intamplat pana acum, iar preturile de vanzare sunt stabilite dupa alte criterii. Acest pret de referinta ne spune foarte multe despre daunalitatea care a fost, a precizat Liviu CHIRIC.

Potrivit avocatului Liviu CHIRIC, tariful de referinta se refera la dauna medie, frecventa daunelor si a numarului de dosare. "Calculul tarifului de referinta include atat inflatia cat si marja de profit, totodata, in acest tarif regasim taxa catre Fondul de Protectie a Victima Strazii, dar si taxa catre Fondul de Garantare a Asiguratilor care datorita falimentului City Insurance a crescut considerabil, cu aproximativ 4,5%", a precizat invitatul.

Liviu CHIRIC a mai precizat ca tariful de referinta, conform legii, se calculeaza semestrial. "Practic undeva in toamna vom avea tarife noi".

"RCA-ul nu mai este ca acum 10-20 de ani. Aceasta polita de asigurare obligatorie, are implicatii financiare majore pentru fiecare dintre noi si este important sa apelem la un consultant, atunci cand avem nevoie sa cumparam, sau sa reinoim o polita", a spus avocatul Liviu CHIRIC.

Avocatul Liviu CHIRIC a precizat ca in acest moment, clientii platesc pretul solicitat de catre service-urile auto. "Teoretic service-urile sunt supuse legii Protectiei Consumatorilor iar acestea au obligatia sa afiseze adaosul comercial insa atunci cand mergi ca persoana fizica, cu o dauna, poti plati un pret, iar cand mergi ca asigurat, tariful difera."

Mai multe declaratii in video-ul de mai sus.

"Zodia Asigurarilor" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii private, se adreseaza publicului larg si poate fi urmarita live pe Canal 33 HD si pe YouTube in fiecare joi, de la ora 17.00.

Pagina "Zodia Asigurarilor" poate fi gasita si pe Facebook, iar pentru a (re)vedea toate emisiunile, dezbaterile si interviurile realizate, va invitam sa accesati sau sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM.