1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Zodia Asigurarilor  - Cum ...

VIDEO: Zodia Asigurarilor - Cum ar putea fi imbinat domeniul asigurarilor cu cel al psihologiei

In cea mai recenta emisiune Zodia Asigurarilor, de la Canal 33, Daniela BADALUTA, President & Founder, RECREX Group si Gabriela BADALUTA, Psiholog, Psihoterapeut si Fondator al clinicii MARFIL, au vorbit despre serviciile psihologice post-accident.

 

Accidentele auto, catastrofele naturale, si nu numai, toate acestea ne afecteaza la nivel psihologic. De cele mai multe ori, accidentele pe langa pagubele materiale si cele fizice provoaca si socuri, care la nivel psihologic sunt percepute ca traume post accident.

"In urma unui accident rutier ingheti, acesta este cel mai frecvent tip de soc. Este cunoscut faptul ca in fata fricii avem trei tipuri de reactie: inghet, lupta si fuga. Totodata, problemele nu sunt numai in momentul impactului, acestea persista sau chiar se agraveaza si la ceva timp dupa producerea unui accident. In acest context este foarte importanta psiho-educatia, astfel incat sa putem intelege prin ceea ce trece persoana respectiva, sa stim cum sa ne comportam cu el", a precizat Gabriela BADALUTA.

Daniela BADALUTA a precizat ca in spatele unui eveniment este intodeauna si o suferinta. "Accidentele auto si cele de locuinta produc cele mai mari traume si bineinteles provoaca si suferinta. Daca vorbim despre victime, acestea pot fi divizate in victime directe - cele care sunt de fata in momentul impactului si victime indirecte - unde sunt inclusi membrii familiei, prietenii si persoanele foarte apropiate.

"Serviciile psihologice ar trebui integrate in contractele de asigurare. Asigurarile facultative vin de obicei cu clauze speciale, aceste servicii pot fi incluse acolo sai se pot adauga alte clauze", a spus Daniela BADALUTA.

Mai multe declaratii in video-ul de mai sus.

"Zodia Asigurarilor" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii private, se adreseaza publicului larg si poate fi urmarita live pe Canal 33 HD si pe YouTube in fiecare joi, de la ora 17.00.

Pagina "Zodia Asigurarilor" poate fi gasita si pe Facebook, iar pentru a (re)vedea toate emisiunile, dezbaterile si interviurile realizate, va invitam sa accesati sau sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM.