1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Zodia Asigurarilor - Criza ...

VIDEO: Zodia Asigurarilor - Criza economica si oportunitatile care ne bat la usa

In cea mai recenta emisiune Zodia Asigurarilor, de la Canal 33, Radu CRACIUN, Presedinte, BCR Pensii, ne-a vorbit despre anul 2023, anul recesiunii economice si care sunt oportunitatile care ne bat la usa.

 

Se vorbeste mult despre crizele economice, cele care au fost, cele care urmeaza, iar prognozele actuale au fost confirmate de falimentul celor doua banci americane. Invitatul emisiunii este insa de alta parere, recent el a publicat un articol cu denumirea "Uitati de criza, marea provocare va fi cu totul alta", oare la ce se refera?

"Criza vinde foarte bine si creeaza audienta, insa dupa o perioada ajungem sa realizam ca totul a fost o dezinformare si astfel ajungem sa avem probleme, din punct de vedere comportamental, la nivelul societatii. Datorita acestor "crize" oamenii ajun sa dezvolte obsesii si iau decizii financiare foarte proaste. La inceputul anului 2022 au fost retrase sume foarte mari din fondurile de investitii, valoarea titlurilor de stat a scazut, lumea a intrat in panica si astfel ne-am confruntat cu pierderi. Desi fondurile de investii au inceput sa isi revina, banii au fost deja scosi si multi au pierdut in baza fricii creata de media", a spus Radu CRACIUN.

"Multi au spus ca anul 2023 este anul recesiunii economice, cea mai anticipate recesiune din istoria economica a lumii insa aceasta criza nu a mai aparut, desi este asteptata de foarte multa lume. Putem insa sa observam ca toate economiile sunt pe plus, PIB-ul creste, in pofida cresterilor de dobanda practicate de bancile centrale, in Romania asistam la o injumatatire a ratei de crestere economice, dar nicidecum la o recesiune, iar in State nu se pune problema de o recesiune. Practic in acest moment avem o corectie care va fi urmata de o crestere economice", a precizat invitatul.

Radu CRACIUN este de parere ca cel mai important este sa nu ne oprim din investitii. "In momentul in care ne facem planul de afaceri pentru anii urmatori, sa avem in minte oportunitatile si sa le directionam spre cresterea productivitatii si a eficientei".

Mai multe declaratii in video-ul de mai sus.

"Zodia Asigurarilor" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii private, se adreseaza publicului larg si poate fi urmarita live pe Canal 33 HD si pe YouTube in fiecare joi, de la ora 17.00.

Pagina "Zodia Asigurarilor" poate fi gasita si pe Facebook, iar pentru a (re)vedea toate emisiunile, dezbaterile si interviurile realizate, va invitam sa accesati sau sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM.