1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Zodia Asigurarilor - Cele 7 ...

VIDEO: Zodia Asigurarilor - Cele 7 chipuri ale succesului

Succesul este definit de fiecare dintre noi intr-un alt mod, si se bazeaza pe valorile fiecarui individ. In cel mai recent episod marca #ZodiaAsigurarilor, Antonio BABETI, CEO, GLOBASIG, si Sergiu COSTACHE, ApPA, au discutat despre ce inseamna sa fii un lider de success intr-o companie de brokeraj din Romania!

Antonio BABETI este unul dintre cei mai tineri lideri de succes din piata asigurarilor din Romania, fiind unul dintre actionarii majoritari GLOBASIG. Mai multe detalii despre calatoria sa catre aceasta pozitie ne da chiar Antonio: "Compania pe care o reprezint acum si al carui lider sunt, face anul acesta 20 de ani, eu am preluat-o acum 13 ani de la doi buni prieteni. Din pacate unul ne-a parasit anul trecut. In momentul in care digitalizarea care e oarecum la inceput, le-a ingreunat munca, s-au gandit sa dea catre un tanar aceasta companie. Am preluat-o in 2008, ma ocup de ea din septembrie 2009, fac 13 ani anul acesta, ma rezum doar la cifre, am luat-o cand intermedia un milion de lei pe an si am terminat 2021 cu 130 de milioane."

Asa cum spune si titlul episodului, succesul poate lua mai multe forme, depinzand de cine vorbeste despre acesta. Pentru Antonio BABETI succesul se defineste astfel:

"Eu ma hranesc foarte mult cu rezultatele si cu evolutia oamenilor, cu multumirea lor. Conteaza si toate celelalte aspecte plecand de la partea financiara si pana la evolutia profesionala, recunoastere si asa mai departe, dar nu sunt cele mai importante si cred ca un mix intre toate aceste aspecte."

Vedem astfel ca unul dintre componentele de baza ale retetei catre success, pe care Antonio o descrie, sunt oamenii si nivelul lor de "multumire" in relationarea cu el: "Ma pot declara, fara sa fiu subiectiv, un tip destul de empatic, daca pot folosi termenul, si de altruist, si de multe ori i-am pus pe ceilalti inaintea mea. Acum sa nu credeti ca sunt vreun martir, dar conteaza foarte foarte mult multumirea celor cu care eu colaborez, multumirea celor din jurul meu este foarte foarte importanta si da, pun foarte mult accent pe oameni, oamenii sunt foarte importanti pentru mine."

Pentru Antonio BABETI succesul este un mic intre mai multe elemente - nu este reprezentat de un sigur lucru. Pentru multi alti oameni de afaceri, atat din Romania, cat si din alte zone ale lumii, succesul este puternic influentat de partea finaciara; pe scurt: success = bani. Este oare aceasta un model eronat?

"Fiecare are nevoile lui. Si eu am nevoile mele, am o familie, sunt implicat in foarte multe actiuni caritabile si am nevoie si eu totdeauna de bani. Sa nu credem ca sunt cel care lucreaza exclusiv pentru recunoastere, sa fim seriosi. (...) Ce vroiam eu sa punctez, pentru ca s-a mentionat de cateva ori partea cu banii, sa nu uitam totusi ca, in momentul de fata, in Romania, mediul antreprenorial a inceput undeva in 1990, dar s-a dezvoltat propriu zis dupa 2000. Suntem foarte tineri in antreprenoriat si poate nici nu s-au definitivat sau nu s-au definit foarte bine aceste tipuri, sau moduri in care fiecare percepe succesul. De asta spun, cred ca mai bine sunt definite in tarile vestice sau in tarile care au o oarecare istorie in zona antreprenoriala la care noi am avut o pauza de vreo 40, 50 de ani."

Plecand de la definitia proprie pentru success, Antonio este intrebat si despre principiile si valorile pe care se bazeaza compania pe care conduce si o reprezinta de atatia ani.

"Toti am plecat de la zona financiara in primul rand, sa ajungem la un anumit confort, dar in egala masura, exact cum spuneam si mai devreme, pentru mine succesul e un mix, mi-am dorit sa demonstrez atat mie, cat si celor din jur, ca pot realiza anumite lucruri. Noi oamenii suntem construiti pe anumite caramizi, sa spunem asa, iar unele dintre ele sunt bazate foarte mult pe vointa, pe ambitie, fiecare unde vrea sa o foloseasca."

Pentru mai multe detalii despre cum arata sau poate arata succesul, atat in afaceri, cat si in viata personala, va invitam sa urmariti episodul in intregime aici.